Faptele care se inscriu in cazierul fiscal al contribuabililor sunt infractiuni si/sau contraventii stabilite prin urmatoarele acte normative: Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale; Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal; Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei; Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului; Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei; Legea contabilitatii nr. 82/1991; Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism; OUG nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc; Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca; Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii; Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale; OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala; alte fapte care constituie infractiuni in domeniul financiar, vamal si care privesc disciplina financiara.
Preluare srl
Crisb68
Buna ziua,as dori sa preiau un srl cu o autorizatie taxi.Problema este ca eu inca nu sunt reabillitat,am avut o condamnare cu suspendare 1 an in anul 2016 la ... (vezi toată discuția)
Buna seara
emma08
daca doresc sa preiau o soc . comerciala prin onrc , si cazierul meu fiscal nu e \"curat\" , ma incadrez in prevederea din legea 31 care spune ca membrii ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.