avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii de angajare pentru personalul caselor de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii de angajare pentru personalul caselor de schimb valutar

Este obligatoriu cazierul judiciar pentru angajare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 15 Iunie 2016
In practica uzitata de patronii caselor de schimb valutar, se solicita cazierul judiciar la angajare pentru cei care doresc o astfel de incadrare.
Sa reformulez intrebarea .. Este posibila angajarea unei persoane la o casa de schimb valutar cu cazier judiciar pe probleme fiscale ? legea permite acest lucru ? Multumesc
Daca este angajat pe post de casier , atunci devin incidente prevederile art.4 din legea 22/1969:
Nu poate fi gestionar cel condamnat pentru săvîrşirea vreuneia dintre următoarele infracţiuni:

a) infracţiuni intenţionate contra patrimoniului;
b) infracţiuni de corupţie şi de serviciu;
c) infracţiuni de fals;
d) infracţiunile prevăzute de Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
e) infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, republicată;
f) infracţiunile prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările ulterioare;
g) infracţiunile prevăzute de prezenta lege.

Nu poate fi angajat sau trecut în funcţia de gestionar cel împotriva căruia a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvîrşirea vreuneia dintre infracţiunile prevăzute la alin. 1.

Punerea în mişcare a acţiunii penale pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. 1 atrage suspendarea calităţii de gestionar.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare vanzator, gestionar sau casier lumenaenache lumenaenache buna ziua, am o cunostinat care este absolventa a scolii generale, are facute cursuri CEPECOM de vanzator si vanzator marfuri alimentare, va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cu cazier cristinamiron cristinamiron un viitor angajat, este condamnat 1 an 10 luni inchisoare CF 33,34 , cf art 91 NCP,cu suspendare.Are dreptul sa fie angajat ca gestionar? (vezi toată discuția)
Cazier pentru angajare medic Centrul Medical Alexis Centrul Medical Alexis Buna ziua, La angajarea unui medic intr-o firma medicala privata mai este necesar sa prezinte cazierul? Exista o prevedere legala in acest ... (vezi toată discuția)