avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Colaborator al securitatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Colaborator al securitatii

Am o intrebare.
Daca cineva a fost constatat colaborator al securitatii, poate sa fie presedinte sau administrator al unei asociatii sau or ce fel de societate ?
Sau cu ce sant sanctionati ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: victor_dutu , utilizator 08:30, 27 Iunie 2014
Administratorul unei societati poate fi orice persoana fizica sau juridica care are capacitate deplina de folosinta si de exercitiu. Eu cel putin, atunci cand am invatat, nu am gasit nicio exceptie.
Atât la înființarea unei societăți, indiferent de forma juridică a acesteia (e.g. SRL, SA, etc.), cât și la înființarea unei asociații/ fundații, se cere cazierul fiscal al persoanelor care urmează să fie asociați/ administratori/ membri ai asociației sau fundației. Dacă nu aveți fapte înscrise în cazierul fiscal, atunci puteți ocupa funcțiile pe care le doriți. Această regulă se aplică și atunci când societatea/ asociația/ fundația este deja înființată și se dorește schimbarea administratorului/ membrilor asociației.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
victor_dutu, utilizator
Atunci incodata, faptele savarsite de catre un colaborator al securitatii se inscriu in cazierul fiscal ?
În cazierul fiscal se înscriu acele fapte care constituie contravenții/ infracțiuni prevăzute de legislația financiar-fiscală în vigoare. Dacă știți că ați săvârșit astfel de fapte, atunci cu siguranță acestea se vor regăsi în cazierul fiscal. Pentru a lămuri această problemă, cel mai indicat este să solicitați și să obțineți un cazier fiscal de la administrația finanțelor publice județeană de care aparțineți.
Simplul fapt că o persoană a fost colaborator al securității nu este un fapt care să se înscrie în cazierul fiscal al acelei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate oanalumi oanalumi Am un SRL din 2005, care nu a functionat decat o luna. Din 2008, de prin august, nu am mai depus balantele si bilanturile, care de altfel erau pe 0, (nu am ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal alex27ionescu alex27ionescu Buna ziua ! O persoana este asociata in mai multe societati comerciale. Una dintre ele se afla in inactivitate fiscala. Din cauza asta se inscrie fapta in ... (vezi toată discuția)
Am o firma in faliment, pot fi asociat-administrator la alta firma? bogdan_ciprian bogdan_ciprian Buna ziua, In perioada 2010 - 2012 am fost asociat si administrator in cadrul a 3 SRL-uri (asociat unic si administrator la una si asociat si administrator ... (vezi toată discuția)