Buna
As cere un sfat ... sau o recomandare...
Tatal meu era (pentru ca intre timp a decedat) mostenitorul unui teren. Alaturi de el, mostenitori mai sunt niste nepoti. Mostenirea a fost dezbatuta, dar terenul (teren arabil, daca are vreo importanta) nu este defalcat.
Ceea ce dorim si eu si mama mea (nu mai sunt alti frati ai mei) este de a vinde terenul.
Cat de dificila este aceasta procedura a defalcarii si care ar putea fi costurile ca un avocat sa se ocupe de acest subiect/caz?
multumesc anticipat!
Sa inteleg ca respectivul teren..apartine, acum , la mai multi proprietari...nefiind impartit dupa cota fiecaruia?
Se poate impartii fara proces, daca partile se inteleg.....nefiind necesar un avocat.... ci doar expertiza de parcelare efectuata de un expert topo si act redactat de notar
Daca nu actiune in instanta, cu avocat, din nou expertiza....
Expertiza costa de la 300 RON in sus
La avocat...cred ca vreo 1.000 RON
multumesc pentru raspuns
neamurile acestea (caci ceilalti mostenitori de drept imi runt veri) sunt departe si cam .. incapatanate. sunt de la tara si am inteles ca tatal meu a incercat la un moment dat sa vanda, dar ei nu au dorit acest lucru.Eu, fiind in Bucuresti nu am timp sa stau prin provincie sa-i conving sau pe la primaria localitatii respective. Ma gandeam ca un avocat din zona poate sa se ocupe de toate si rezolvam fara bataie de cap. Deci, un avocat sa mearga sa-i convinga sa ne intelegem omeneste ... poate fi si aceasta o solutie?
intelegere intre parti e putin probabil sa se intample cu capetele lor patrate...
Vanzare drepturi
Ianandre
Buna seara. Tatal meu este mostenitor impreuna cu alte trei rude asupra a 2 hectare pamant.Doi dintre ei nu vor impartirea terenurilor .Al treilea incearca sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren
floriancasapu
Buna ziua,
Am inceput de curand in instanta un proces prin care solicitam impartirea unei suprafete de teren aflata in proprietatea unui unchi care a decedat. ... (vezi toată discuția)