avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare drepturi

Buna seara. Tatal meu este mostenitor impreuna cu alte trei rude asupra a 2 hectare pamant.Doi dintre ei nu vor impartirea terenurilor .Al treilea incearca sa il convinga pe tatal meu sa mearga sa semneze niste acte care sa ii inlesneasca intrarea in posesie asupra a ceea ce i se cuvine.Nu mi se pare normal dat fiind ca este mostenitor direct si deci poate da averea in judecata.Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce poate obtine de la tatal meu.Cumva donatie drepturi?Are 80 de ani si este usor de indus in eroare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 03:13, 16 Iulie 2018
Buna seara!
Nu poate dori mai mult decat ca tatal dvs sa ii dea cota parte din mostenire.
Intrebarea este: mostenitorii au certificat de mostenitor?
Singura varianta pe care o mai aveti, avand in vedere ca nu se inteleg mostenitorii pentru impartire este sa se adreseze instantei, judecatoriei cu o actiune de iesire din indiviziune.
- taxa de timbru este 3% din valoarea declarata a terenului
- expertiza topo pentru teren costa minim 1.000 lei
- asistenta juridica avocat min. 1.500 lei (poate aveti sansa sa gasiti mai ieftin)
Costurile sunt achitate de reclamant, daca paratii nu vor dori sa contribuie, iar la sfarsit se vor imparti cheltuielile de judecata in raport de cota parte mostenita.
Daca tatal dvs. nu isi permite avocat va poate mandata pe dvs sa il reprezentati (cu unele restrictii privind punerea concluziilor etc).

Dvs. veti evalua cam cat costa partea tatalui de teren si daca e rentabil sa actioneze in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mostenit dar nedefalcat gabbi_lazar gabbi_lazar Buna As cere un sfat ... sau o recomandare... Tatal meu era (pentru ca intre timp a decedat) mostenitorul unui teren. Alaturi de el, mostenitori mai sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiuni Rorra Rorra Buna seara.Tatal meu care in urma cu aproape un an a murit a mostenit impreuna cu sora lui averea parintilor adica o casa si in jur de 9 hectare de pamint ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza? nicole852107 nicole852107 buna ziua,am citit tot felul de articole in vederea iesirii din indiviziune pe terenuri extravilane fanaturi.ma intrereseaza sa stiu cum se procedeaza si care ... (vezi toată discuția)