buna ziua,am citit tot felul de articole in vederea iesirii din indiviziune pe terenuri extravilane fanaturi.ma intrereseaza sa stiu cum se procedeaza si care e cea mai ieftina varianta, instanta sau notar?terenurile au numere topo,in instanta cum se impart?se face o evaluare a fiecarui teren,si se imparte in functie de valoare sau se imparte in functie de cota care o detine fiecare in parte?
Cred ca notarial e mai ieftin, dar trebuie ca partile sa se inteleaga la virgula. Se face o evaluare a tuturor terenurilor, se impart proportional cu cota fiecarei parti, iar daca exista diferente rezultate din imposibilitatea de a imparti proportional si nu ar avea rost faramitarea terenurilor, se plateste sulta.
La notariat va fi greu de facut o delimitare efectiva pe teren a loturilor cuvenite fiecarui proprietar conform cotelor.
Parerea mea este ca in instanta se va rezolva mai clar situatia la costuri comparabile, ceea ce va fi diferit in final va fi insa durata de timp in care se va rezolva dosarul.
da,am facut un calcul si aveti dreptate ar fi mai ieftin notarul decat instanta acea taxa de timbru este foarte mare in instanta acel 3% ar veni cam 3000 lei,plus avocat samd...alta problema este daca la terenurile extravilane este nevoie de expertize topo,in acest caz ar trbui sa cunosc vecinii acestor terenuri?
Partaj judiciar
sarm07opr
In cadrul unui partaj judiciar, pentru 5 loturi de teren diferit (3 loturi situate in intravilan si 2 loturi situate in extravilan) intre 3 persoane ,instanta ... (vezi toată discuția)