In cadrul unui partaj judiciar, pentru 5 loturi de teren diferit (3 loturi situate in intravilan si 2 loturi situate in extravilan) intre 3 persoane ,instanta poate dispune ca fiecare lot sa nu fie faramitat in trei parti daca exista posibilitatea ca fiecarei persoane sa-i revina 1-2 loturi intregi?
Se poate ca o persoana sa primeasca o suprafata mai mica decat ii revine tocmai pentru a nu mai fi faramitate terenurile(bineinteles cu plata unei sulte in cazul in care terenul are o valoarea mai mare fiind situat in intravilan)?
Va multumesc,
Da, se poate.
Faramitarea in parti egale a fiecarui lot (daca cei trei au drepturi egale) se face numai daca partile nu se inteleg. Daca, insa, toti sunt de acord cu o alta impartire, instanta va dispune in acord cu vointa partilor, daca in acest fel pamantul pe care il primeste fiecare si/sau sulta este o varianta acceptata de toti. Mai este posibila si vanzarea prin executor judecatoresc a pamanturilor asupra carora nu se inteleg, sau chiar a tuturor loturilor, iar banii vor fi impartiti in functie de cotele care revin fiecaruia.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Stimate domn ,cu siguranta in conditiile in care sunteti 3 persoane si sunt 3 loturi in intravilan se poate intocmi o varianta de lotizare cu atribuire in natura pentru fiecare dintre dvs.Celelalte 2 pot fi atribuite unora dintre dvs daca nu pot fi partajate cu plata sultei corespunzatoare.
Partaj
dienusa
un TP cu X si Y ,sunt trecute urmatoarele terenuri: 58 ari, 1,2Ha ,46 ari extravilan si 15 ari intravilan,situate in locatii diferite.Este corecta solicitarea ... (vezi toată discuția)