avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar

In cadrul unui partaj judiciar, pentru 5 loturi de teren diferit (3 loturi situate in intravilan si 2 loturi situate in extravilan) intre 3 persoane ,instanta poate dispune ca fiecare lot sa nu fie faramitat in trei parti daca exista posibilitatea ca fiecarei persoane sa-i revina 1-2 loturi intregi?
Se poate ca o persoana sa primeasca o suprafata mai mica decat ii revine tocmai pentru a nu mai fi faramitate terenurile(bineinteles cu plata unei sulte in cazul in care terenul are o valoarea mai mare fiind situat in intravilan)?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 00:57, 10 Octombrie 2010
Da, se poate.
Faramitarea in parti egale a fiecarui lot (daca cei trei au drepturi egale) se face numai daca partile nu se inteleg. Daca, insa, toti sunt de acord cu o alta impartire, instanta va dispune in acord cu vointa partilor, daca in acest fel pamantul pe care il primeste fiecare si/sau sulta este o varianta acceptata de toti. Mai este posibila si vanzarea prin executor judecatoresc a pamanturilor asupra carora nu se inteleg, sau chiar a tuturor loturilor, iar banii vor fi impartiti in functie de cotele care revin fiecaruia.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Va multumesc mult pentru raspuns.
Stimate domn ,cu siguranta in conditiile in care sunteti 3 persoane si sunt 3 loturi in intravilan se poate intocmi o varianta de lotizare cu atribuire in natura pentru fiecare dintre dvs.Celelalte 2 pot fi atribuite unora dintre dvs daca nu pot fi partajate cu plata sultei corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dienusa dienusa un TP cu X si Y ,sunt trecute urmatoarele terenuri: 58 ari, 1,2Ha ,46 ari extravilan si 15 ari intravilan,situate in locatii diferite.Este corecta solicitarea ... (vezi toată discuția)
Revenire asupra dorințelor din chemarea in judecata CarmenCorina CarmenCorina Proces succesiune,ieșire din indiviziune Masa succesorala formata pe loturi din; 1.lot: casa curte+ teren+ alt teren+ mașină 2 lot; apartament Ambele ... (vezi toată discuția)
Modalitate impartire mostenire ionut_mihaiu ionut_mihaiu Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare aparent simpla... Cum se poate imparti mostenirea ? Situatia este aceasta, 5 frati au mostenit pamantul ... (vezi toată discuția)