avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

un TP cu X si Y ,sunt trecute urmatoarele terenuri: 58 ari, 1,2Ha ,46 ari extravilan si 15 ari intravilan,situate in locatii diferite.Este corecta solicitarea facuta de mostenitoarea lui X ca la partaj sa se faca 2 loturi dupa cum urmeaza:-Lotul 1-terenul de 58 ari si cel de 1,2 ha sa-i revina ei fara plata sultei compensatorii. -Lotul2-terenul de 46 ari sa revina mostenitorilor lui Y.,fara plata sultei compesatorii catre ea...despre intravilan nu zice nimic,ca doar ea momentan le foloseste pe toate.Va cer mult parerea asupra acestei formulari,pe mine m-a blocat.normal partajarea nu trebuie facuta pe 1/2 din fiecare teren in parte?Nu inteleg notiunea de Lot in solicitarea ei.
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 10:03, 6 Iulie 2012
La iesirea din indiviziune nu e obligatoriu ca fiecare copartajant sa primeasca cota parte din fiecare teren. Pot imparti de comun acord terenurile inscrise in titlu sau pot apela la un expert pentru a le fi prezentate variante de lotizare .
multumesc mult,problema e ca noua ,mostenitorii lui Y ne trebuie 1/2 din fiecare teren,asa avem si certificatul de mostenitor dupa Y facut la notar,terenurile sunt situate in zone diferite si nu au aceeasi valoare,da e corect ca ea sa ceara din totalul de 2,41 Ha cat e pe TP ca ei sa-i revina 1,95 Ha si noua 0,46 Ha??!!Asa a cerut ea in instanta prin avocat.De inteles nu ne putem intelege ca ea ar vrea sa ramana cu tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj pe un titlu de proprietate dienusa dienusa pe un TP sunt trei terenuri extravilan de 0,58 ha ,1,20 ha si 0,46 ha .TP este pe doi coproprietari.Va rog mult sa-mi spuneti partajul se face pe 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Partaj pe tp dienusa dienusa avem un TP pe care e tata si cumnata(ambii decedati),v-as ruga mult sa-mi spuneti cum se face partajul,sunt terenuri de 58ari,1,20Ha si 42 ari extravilan si 4 ... (vezi toată discuția)
Teren lipsa de pe un tp dienusa dienusa va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac intr-o problema pe care sper sa o explic cat mai bine...Cu ocazia unui proces pt radierea tatalui meu de pe un TP/am ... (vezi toată discuția)