avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren lipsa de pe un TP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren lipsa de pe un TP

va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac intr-o problema pe care sper sa o explic cat mai bine...Cu ocazia unui proces pt radierea tatalui meu de pe un TP/am castigat in recurs/ am descoperit ca pe acel TP mai trebuia trecuta o suprafata de 5800 mp.In anul 1991 s-a eliberat adev.de prop cu supraf de 2,99 Ha,aceasta adev o avea tatal meu din 1991...TP s-a dat pt suprafata de 2,41Ha,in 2000.Acesti 58 de ari au fost la IAS,dar au fost validati prin hot com jud.in intreaga suprafata de 2,99.In 1993 s-a incercat intradevar modif acestei hot ca acesti 58 ari sa ramana la IAS,proces pierdut de com jud si prin sentinta def si irev a ramas temeinica si legala hot com jud din 1991 ,deci si adev de prop din 1991.Acum cu ocazia acestui proces am acvirat dosarele din 1993 si surpriza a fost ca am gasit o adev de prop cu aceeasi data, luna,an...dar dif era ca suprafata e de 2,41 Ha /aceasta suprafata apare pe TP/Mai mentionez ca pe adev cu 2,99 ha este stampila consiliului local si o semnatura/cred a presed comisiei/ ,iar pe cea cu supraf de 2,41 e stampila primarului si alta semnatura....ambele adev au aceeasi data,luna si an .Mai mentionez ca pe acel teren avem cf.Practic eu cred ca acest teren a fost pur si simplu furat.Sper ca o sa fiu inteleasa dupa cum am explicat.multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 15:46, 5 Martie 2010
In materie de fond funciar sunt dese incercarile de acoperire a unor greseli mai mult sau mai putin interntionate ale comisiilor locale de fond funciar . In speta dvs. atata timp cat suprafata de 2,99 Ha a fost validata prin hotararea comisiei judetene de fond funciar trebuie sa reveniti cu adresa la comisia locala de fond funciar prin care sa solicitati odata cu radierea tatalui dvs. din TP si rectificarea acestui TP prin trecerea suprafetei corecte (cerere insotita de anexa la hotararea comisiei judetene de fond funciar si de sentinta def. si irevocabila de respingere a actinii initiate de comisia judeteana ) . Daca nu se solutioneaza favorabil cererea in termenul prevazut de Legea nr. 52/2003 , singura solutie ramane actionarea in instanta .
Ceea ce nu explica in speta dvs. este de ce Comisia judeteana a demarat actiune in instanta dupa ce a validat intrega suprafata ?
Incercati, pe cale administrativa, sa depuneti la consiliul local toate actele pentru modificarea titlului de proprietate.
Ei vor fi obligati sa trimita documentele la OCPI pentru modificarea TP, in functie de hotararea judecatoreasca (investita cu titlu executoriu) si adeverinta dvs.
am inteles si va multumesc mult...comisia jud a vrut in 1993 sa schimbe hotararea din 1991 pt.ca cei care au avut terenuri la IAS sa devina actionari ,intr-un fel cred sa ramana tot un fel de IAS,poate nu ma exprim bine.In acel proces au fost cam 80 dosare,prin care s-a cerut mentinerea hot com jud din 1991 si nu a fost admisa hot din 1993 in care au fost scazute numai acea suprafata care a apartinut IAS-ului.Dupa cat am constatat cine a fost primar in 1993 i-a incoltit ideea/tata era paralizat pe pat si era in alta localitate/sa faca o alta adeverinta datata ca cea din 1991 dar minus 58 ari...mai nou am aflat ca acel primar era numai din 1992 primar in acea comuna,deci adev cu cei minus 58 ari este falsa..TP s-a emis abia in anul 2000 conform cu adev falsa ,daca ma exprim bine.Va rog mult sa ma lamuriti daca s-a prescris fapta penala a acelui primar,tinand cont ca eu am constatat acest lucru abia anul trecut cand au fost acvirate dosarele din 1993 in care era adeverinta falsa.Procesul castigat acum in recurs,pe care l-am avut de doi ani a fost pentru radierea lui tata de peTP intentat de o verisoara,nu am vrut sa intru in amanunte,povestea mea e aici pe site.Problema e ca intampin greutati si cu cine este acum primar,ei vor sa ascunda si imi dau raspunsuri pe langa subiect referitor la acei 58 ari care au fost validati in 1991.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura falsa dienusa dienusa in 1991 a fost emisa adev de proprietate cu o suprafata de 2,99 Ha,iar in 2000 s-a emis TP cu suprafata de 2,41 Ha,am intrebat la primarie de diferenta de 58 ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera un teren lipsa de pe tp dienusa dienusa in 20 noe1991 s-a emis adev de prop pe o suprafata de 2,99 ha conf hot nr 57 a com judetene,titlul de prop s-a emis in 2000 cu suprafata de 2,41,deci lipsa 58 ... (vezi toată discuția)
Testament pt.teren primit la ref. agrara din 1945 dienusa dienusa va rog mult sa ma ajutati intr-o problema.Tata-l meu impreuna cu fratele lui au primit prin testament de la o matusa (decedata 1955)terenuri pe care ea le-a ... (vezi toată discuția)