avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiuni

Buna seara.Tatal meu care in urma cu aproape un an a murit a mostenit impreuna cu sora lui averea parintilor adica o casa si in jur de 9 hectare de pamint intr_un sat. mentionez ca atat parinti lui cit si sora sint morti ,,iar tittlul de proprietate este pe numele mamei lui , succesiunea neavind loc.in urma acestei situatii a ramas sotia lui adica mama mea si 3 fiice .Sora tatalui meu a lasat in urma o fiica care este casatorita si nu are copii.Tatal meu nu a reusit sa puna nici o clauza in nici un document. Acum intrebarile:
1.Cum poate mama deveni proprietara pe partea care i se cuvine de la tata? mentionez ca nepoata lui tata de pe sora nu vrea sa contribuie cu bani la succesiune dar vrea partea ei.Atat mama cit si nepoata tatalui meu s_au inteles la impartirea averii adica la jumatate totul.in acest caz poate mama sa dezbata succesiunea pt a intra in posesia averii care i se cuvine de la tata? care e procedura?
Trebuie dezbatute succesiunile, incepand cu bunicii, tatal dvs si sora dansului. Altfel nu puteti intra in posesia mostenirii, conteaza ordinea deceselor de asemenea....
Prima data trebuie dezbatute succesiunile.

Mama dvs. trebuie sa mearga la un notar si sa solicite dezbaterea succesiunii.

Daca mostenitorii nu se inteleg si nu sunt de acord cu cotele ce le revin, atunci trebuie sa apelati la instanta si sa dezbateti succesiunile pe calea unei actiuni in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare terenuri tobescu tobescu As avea nevoie de un sfat : mama a decedat in 1990, ea a mostenit toata averea unchiului meu decedat in 1984. La decesul mamei, dupa lege, tatal a mostenit ... (vezi toată discuția)
Succesiune michel58 michel58 Buna ziua! In anul 2008 a decedat tata, nu a fost dezbatut succesiunea dupa decesul lui. Iar in anul 2014 a decedat si mama si inaintea decesului cu 4 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)