Buna ziua
..acum 2 ani unchiul meu ne-a dat in judecata pentru pamantul mostenit de la bunici mei.Ziceam "ne-a dat"pe mine si pe celalti mostenitori(eu+unchi+matusa).Noi avem la terenul respectiv doar titul de propietate nu si CF.Noi am fi vrut defalcare sa o facem pe cale amiabila dar unghiul meu(reclamantul)nu a vrut niciodata sa stea cu noi de vorb si am fost dati in judecata pentru ca aceasta defalcare(sau iesire din diviziune).In instanta noi am cerut ca vrem pe cale amiabila dar procesul a continuat.Sa facut masuratorile la suprafetele aferente titlului de propietate de catre un expert topo ales de judecatorie si a rezultat o suma de plata pentru masuratori(3600 Ron).Intrebarea mea este;cine plateste aceasta suma,reclamantul care a intentat procesul si a cerut tot acest taraboi sau platim toti deoarece beneficiem si noi?Dar mai este o problema;la finalul procesului se vor plati taxa de judecata si cheltuieli aferente(care poate fi si aceasta masuratoare topo)?
Noi am vrut pe cale amiabila, noi nu avem nici avocat sa ne reprezinte in instanta si ne-am hotarat sa nu mai continuam acest proces prin neprezentare in instanta.Amiabil dupa parere noastra este fara proces,sa ne intelegem ca oameni.Noi parati nu avem nici o obiectie referitoare la partaj nici acum nici inaitea procesului.Fiecare sa isi lucreze bucata lui si gata.Terenul este defalcat fizic pe fiecare mostenitor si il lucreaza (pe fiecare in parte) dar nu si pe hartie si nu sa scos inca CF.
la aceasta expertiza sa platit doar un avans de 700 Ron de catre reclamant,restul de 2900 Ron urmeaza a fi platit.Deci noi parati nu trebuie sa platim nimic la momentul de fata.Corect???Doar la sfarsitul procesului.Dupa cum sa facut expertiza fiecare beneficiaza de 0,25 din suprafata de teren cea ce este si corect si nu avem nici o obiectie.In fata expertului am hotarat si cum suntem ca si vecini(cine la margine si cine in mijloc)
Daca am facem un inscris de intelegere ar putea lua sfarsit mai repede procesul???
Acest inscris se face la un notar sau in cadrul judecatoriei in instanta???
expertul depune teoretic expertiza inainte de termenul de judecata, puteti avea acces la Dosar si sa vedeti daca este asa cum "ati vorbit" in teren. ( tot acolo gasiti si o nota in care "expertul" scrie cate ore a stat in teren cate la CF , cate alte zeci de ore a facut un desen de i-a iesit 3600ron)
si apoi in fata judecatorului sau printr-o "intampinare" scrisa va spuneti parerea.
Si odata cu sentinta aflati si "cat va costa" nentelegerea cu unchiul. La care adaugati ca intabularea sentintei inseamna alta documentatie alt topograf "autorizat" si alt onorariu si alte taxe.