Buna ziua.
Sunt in situatia următoare: un prieten voia să își vândă mașina. Eu sa o cumpar. Trebuia să facem contractul însă el a decedat. Este căsătorit, nu are copii.
Mașina va fi cumpărată pe persoană juridică
Poate soția sa vanda această mașină ?
Cum pot cumpăra mașina, legal, să o pot transcrie.
Mulțumesc!
Buna seara. In septembrie 2017 am cumparat un autoturism de la un intermediar. Mi-a dat actele, CI, Talon, etc, mai putin contract V-C, deoarece masina nu fusese transcrisa pe numele lui. Am luat legatura cu proprietarul masinii, acesta mi-a trimis un contract V-C, nu si fiscalul, deoarece masina fusese in leasing si la terminarea leasingului (in 2014) el o vanduse celui de la care o cumparasem eu, fara sa o inregistreze fiscal. Acum masina este in continuare inmatriculata pe societatea de leasing, vanzatorul intarzie sa-mi dea fiscalul. Factura si chitanta pentru leasing sunt la mine. Ce variante am sa o pot transcrie pe numele meu? Pot circula asa, insa normal ar fi sa o transcriu... Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Intre timp, cei doi se pare ca au divortat, lucru care complica situatia.
Credeti ca ar fi o solutie ca sotul sa cumpere masina de la sotie, data contractului de vanzare sa fie data la care a terminat sotia leasingul, pentru ca apoi acesta sa o inregistreze fiscal si sa mi-o vanda, avand posibilitatea sa imi dea certificat fiscal? Evident, va avea de platit impozit si penalitati.
Intreaba la RAR, vor spune NU. Proiectoarele de orice fel, trebuie acoperite cu capace atunci cand masina circula pe drumurile publice. Asta e legea, tir-istii au alta parere, ca exemplu. Daca pui proiectoare pe plafon, nu le legi la instalatia de lumini a masinii, poti spune ca sunt doar de decor, cu conditia sa fie stinse!!!
Altfel, trebuie omoilogare... lucru ce tinde spre imposibil.
Si eu vreau sa instalez proiectoare. Legal, pe sosea, proiectoarele trebuie sa fie acoperite cu capace. In acest fel nu vor fi probleme.
Am inteles si ca ar fi acceptate atata timp cat nu sunt conectate la instalatia de lumini a masinii si nu se vor aprinde pe drumurile publice.
Buna seara.
In septembrie 2017 am cumparat un autoturism. Persoana de la care l-am cumparat preluase un leasing, il finalizase insa nu-si trecuse masina in proprietate. Avea actele masinii, talon, CI, asigurare, etc si m-a pus in legatura cu persoana care facuse leasingul. In talon si CI, ca proprietar era trecuta societatea de leasing. Persoana care facuse leasingul m-a asigurat ca o sa facem contract de vanzare si imi va furniza actele necesare.
Am primit prin posta contractul de vanzare dintre soc. de leasing si sotia celui cu care am vorbit, fisa fiscala de la soc de leasing si contract de vanzare intre sotia acestuia si mine. Dar, nu am primit fisa fiscala a doamnei pe motiv ca nu a inregistrat fiscal masina si nu poate scoate fisa fiscala.
Ce pot face sa inmatriculez legal masina si sa nu circul cu actele firmei de leasing.
Multumesc!