avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Îmi pot monta pe autovehicul proiectoare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Îmi pot monta pe autovehicul proiectoare achiziționate din magazinele cu specific auto?

Imi pot monta pe autovehicul proiectoare achizitionate din magazinele cu specific auto ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Atentie sporita cu instalatul de lumini suplimentare altele decat cele prevazute de producatorul marcii vehiculului
Si eu vreau sa instalez proiectoare. Legal, pe sosea, proiectoarele trebuie sa fie acoperite cu capace. In acest fel nu vor fi probleme.
Am inteles si ca ar fi acceptate atata timp cat nu sunt conectate la instalatia de lumini a masinii si nu se vor aprinde pe drumurile publice.
Mă refer la proiectoare tip "off road". Vreau să montez și pe plafon. Aș vrea să întreb o instituție abilitată. Unde pot depune cerere?
Intreaba la RAR, vor spune NU. Proiectoarele de orice fel, trebuie acoperite cu capace atunci cand masina circula pe drumurile publice. Asta e legea, tir-istii au alta parere, ca exemplu. Daca pui proiectoare pe plafon, nu le legi la instalatia de lumini a masinii, poti spune ca sunt doar de decor, cu conditia sa fie stinse!!!
Altfel, trebuie omoilogare... lucru ce tinde spre imposibil.
proiectoarele sunt o optiune a masinii, aceeasi marca , unele au , altele nu )..poti pune linistit..ptr. off road e mai problematic, stinse pe drumuri..aprinse in ,,off road,, cu le e si numele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, am o intrebare pt stimabili avocati. Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie?? ... (vezi toată discuția)
Amenda proiectoare izutza izutza Am si eu o nelamurire. Am fost oprita de politie ca aveam proiectoarele aprinse. nu cele de ceata. am primit 240 ron si 3 puncte . Am refuzat sa semnez ... (vezi toată discuția)
Amenda, abuz Pigot Pigot Buna ziua, as dori sa stiu daca este legal ca un politist de la serv circulatie sa opreasca un autoturism pentru ca circula doar cu pozitiile aprinse ( pe DJ ... (vezi toată discuția)