avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto - acte incomplete.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto - acte incomplete.

Buna seara.
In septembrie 2017 am cumparat un autoturism. Persoana de la care l-am cumparat preluase un leasing, il finalizase insa nu-si trecuse masina in proprietate. Avea actele masinii, talon, CI, asigurare, etc si m-a pus in legatura cu persoana care facuse leasingul. In talon si CI, ca proprietar era trecuta societatea de leasing. Persoana care facuse leasingul m-a asigurat ca o sa facem contract de vanzare si imi va furniza actele necesare.
Am primit prin posta contractul de vanzare dintre soc. de leasing si sotia celui cu care am vorbit, fisa fiscala de la soc de leasing si contract de vanzare intre sotia acestuia si mine. Dar, nu am primit fisa fiscala a doamnei pe motiv ca nu a inregistrat fiscal masina si nu poate scoate fisa fiscala.
Ce pot face sa inmatriculez legal masina si sa nu circul cu actele firmei de leasing.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Seca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Seca , utilizator 16:39, 19 Noiembrie 2017
Pentru ca dv sa nu intampinati probleme la inmatriculare vehicul este necesar ca sotia celui cu care ati convenit achizitia vehiculului sa finalizeze procedura de inamtriculare vehicul sa noteze pe rolul sau fiscal vehiculul si astfel poate sa va elibereze certificatul fiscal si fisa de radiere auto-documente obligatorii pentru inmatriculare vehicul
Multumesc pentru raspuns!
Intre timp, cei doi se pare ca au divortat, lucru care complica situatia.
Credeti ca ar fi o solutie ca sotul sa cumpere masina de la sotie, data contractului de vanzare sa fie data la care a terminat sotia leasingul, pentru ca apoi acesta sa o inregistreze fiscal si sa mi-o vanda, avand posibilitatea sa imi dea certificat fiscal? Evident, va avea de platit impozit si penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere masina RacerX RacerX Salut, Vreau si eu sa inscriu masina pe numele meu si as vrea sa mi se spuna si mie exact ce anume sa fac daca stie careva. Problema este ca proprietarul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata fara acte suciutizu suciutizu am cumparat un autoturism bmw x5 in anul acesta (mai 2016) doar cu un contract de vanzare -cumparare de mana,are carte de identitate si talon.intre timp mi s-a ... (vezi toată discuția)