avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate Morometii

Activitate Morometii

Răspuns la discuția cesiune marca
ma tot cauta o firma mare internationala care are mai nou si in Romania ca sa-i cesionez marca pe un anumit CAEN la ce preturi se negociaza astfel de contracte . Firma mare cu filiale in toata Europa Mersi
Care ar fi riscurile unui astfel de contract ? Trebuie sa aleg intre o banca si alta varianta urgent MULTUMESC !

1. inflatia - cum ar fi o clauza de previziune care sa mi acopere acest risc ?
2. au un contract f stufos clauze care nu-mi convine ar fi :

"In caz de reziliere datorata culpei LOCATORULUI , LOCATORUL este obligat sa restituie LOCATARULUI, in termen maxim de 30 de zile de la data rezilierii, ULTIMILE sume primite in avans NEACOPERITE DE FOLOSINTA SPATIULUI, contravaloarea investitiilor efectuate (proiecte de arhitectura, autorizatii, avize, comisioane catre agentiile imobiliare, valoarea contabila neamortizata actualizata a amenajarilor si modernizarilor care au determinat sporirea valorii spatiului inchiriat etc.) si daune-interese in cuantum de 9(noua) chirii lunare. Predarea spatiului inchiriat se va face in termen de 45 de zile de la data incetarii contractului"

"In cazul rezilierii prezentului contract prevazut la art. 9.3(ANTERIOR), ULTIMILE sume primite in avans NEACOPERITE DE FOLOSINTA SPATIULUI vor fi rambursate, iar contravaloarea imbunatatirilor, amenajarilor si modernizarilor spatiului inchiriat care s-au incorporat imobilului, efectuate cu acordul LOCATORULUI si fara a fi considerate voluptorii, va fi restituita LOCATARULUI, la nivelul valorii contabile neamortizate actualizata, in termen de 30 zile calendaristice de la data incetarii contractului"

3.ce moneda ar fi de preferat ?

Ce alte riscuri mai apar

Multumesc mult
am si eu situatie similara in cazul unui spatiu comercial . Daca eu cedez cota parte pe care o detin conta unei sume de bani dupa un act aditional la antecontractul de v-c ce taxe , impozite am de achitat ? multumesc