Buna ziua... Am o problema si sper sa m aputeti ajuta.
In urma cu ceva timp am cumparat un apartament cu o alta persoana. Blocul urma sa se construiasca deci amandoi suntem in posesia unui antecontract. Contractul de vanzare-cumparare intre noi si constructorul blocului nu a fost inca incheiat si deci antecontractul este singurul act pe care il detin. Din acest apartament eu detin 2/3 iar cealalta persoana 1/3. M-am inteles cu persoana respectiva sa preiau treimea pe care o detine urmand astfel sa raman unic proprietar.Ne-am inteles la suma de bani pe care a trebui sa i-o platesc insa nu stiu cum trebuie procedat din punct de vedere legal astfel incat la incheierea contractului de vanzare-cumparare eu sa fiu unicul proprietar.
Se poate face un act aditional din care sa reiasa ca eu am primit cota parte contra unei sume de bani? trebuie sa mergem neaparat la notar? taxa notariala in acest caz este in functie de suma pe care o platesc eu? Cred ca taxa notariala ar urma sa fie destul de mare in acest caz si de aceea as vrea sa stiu daca se poate face si altfel decat a merge in fata unui notar.
incercati sa va interesati la firma care construieste si cu care veti incheia contractul final ....dar pentru imobile doar prin notar sunt valabile acetele....si pentru siguranta dvs. e mai bine asa
am si eu situatie similara in cazul unui spatiu comercial . Daca eu cedez cota parte pe care o detin conta unei sume de bani dupa un act aditional la antecontractul de v-c ce taxe , impozite am de achitat ? multumesc
Moromete, nu inteleg nimic: detineti cota sau e promisiune de vanzare, caz in care nu detineti nimic mai mult ca acle antecontract... ce vreti sa spuneti, explicati rar, clar, in ordinea intamplarilor...
Domnule Draghici, dv. aveti numai o promisiune de cumparare a imobilului, nu si un act de transfer a proprietatii, acesta putandu-se incheia si in afara notarului.
Depinde insa de ce prevede deja incheiatul contract, daca va interzice sau nu cesiunea... Apoi, avand in vedere ca actele sunt destul de tehnice, ar trebui intocmite de un jurist, oricum, avocat, jurist al firmei etc.
Ele nu trebuie autentificate, insa e nevoie de o cesiune de creanta si o delegatie perfecta eventual... lucruri greu de explicat unui non-jurist, darmite de intocmit de el...
Sper ca nu va interzice cesionarea drepturilor si obligatiilor din antecontract.