avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras carte funciara cu promisiunea de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras carte funciara cu promisiunea de vanzare

Buna ziua,
Am pus ochii pe un teren cu o casuta inafara Bucurestiului,chiar daca proprietarul nu avea inca toate actele(dezmembrare, cadastru, extras carte funciara), am facut un antecontract de vanzare cumparare la notar. Dupa o intarziere de o luna- fata de termenul mentionat in antecontract- am primit toate actele dar cu o problema: in extrasul de carte funciara antecontractul nostru nu este inregistrat dar la punctul 3 Foaie de sarcini apare- act notarial promisiune bilaterala de vanzare- cumparare -inregistrat cu 2 luni inainte sa semnam noi antecontractul- in favoarea familiei X.
Inseamna ca acum imobilul este in litigiu? Cum se procedeaza in acest caz? Sa mai speram la imobil sau doar sa ne recuperam avansul?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:22, 16 Ianuarie 2010
repede incheiati actul de v/c
antecontractul incheiat inainte - chiar notat la CF- nu stiu sa aiba vreo consecinta asupra v/c dvs
ok, dar se poate face vanzarea-cumpararea in acesti termeni?
nu trebuie macar eliminat inscrisul din foaia de sarcini?
buna ziua!
ar fi trebuit sa solicitati la semnarea antecontractului un extras de informare cu privire la imobil, asa ati fi stiut de existenta celuilalt antecontract.
oricum in antecontractul dvs promitentul vanzator declara pe undeva ca imobiul nu a mai fostpromis dpre vanzare...
incercati sa va lamuriti cu acesta cu privire la primul antecontract, sa vedeti in ce stadiu este pentru a nu avea surprize pe mai departe.
poate acle anetcontract nu se mai doreste a fi incheiat de niciuna din parti si cazul acesta ar putae face o conventie de rezolutiune prin care sa se radieze noatarea din CF.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui ... MonicaGab MonicaGab Buna ziua, Am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui apartament si la recomandarea notarului nu am solicitat notarea in cartea funciara. Ulterior, ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare characlan11 characlan11 Buna ziua.Am facut o promisiune sinalagmatica de vanzare cumparare pentru un garaj care este inclus pe CF-ul unui apartament.Pretul garajului a fost platit ... (vezi toată discuția)