avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT INCHIRIERE SPATIU unei BANCI PE 10 ANI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT INCHIRIERE SPATIU unei BANCI PE 10 ANI

Care ar fi riscurile unui astfel de contract ? Trebuie sa aleg intre o banca si alta varianta urgent MULTUMESC !

1. inflatia - cum ar fi o clauza de previziune care sa mi acopere acest risc ?
2. au un contract f stufos clauze care nu-mi convine ar fi :

"In caz de reziliere datorata culpei LOCATORULUI , LOCATORUL este obligat sa restituie LOCATARULUI, in termen maxim de 30 de zile de la data rezilierii, ULTIMILE sume primite in avans NEACOPERITE DE FOLOSINTA SPATIULUI, contravaloarea investitiilor efectuate (proiecte de arhitectura, autorizatii, avize, comisioane catre agentiile imobiliare, valoarea contabila neamortizata actualizata a amenajarilor si modernizarilor care au determinat sporirea valorii spatiului inchiriat etc.) si daune-interese in cuantum de 9(noua) chirii lunare. Predarea spatiului inchiriat se va face in termen de 45 de zile de la data incetarii contractului"

"In cazul rezilierii prezentului contract prevazut la art. 9.3(ANTERIOR), ULTIMILE sume primite in avans NEACOPERITE DE FOLOSINTA SPATIULUI vor fi rambursate, iar contravaloarea imbunatatirilor, amenajarilor si modernizarilor spatiului inchiriat care s-au incorporat imobilului, efectuate cu acordul LOCATORULUI si fara a fi considerate voluptorii, va fi restituita LOCATARULUI, la nivelul valorii contabile neamortizate actualizata, in termen de 30 zile calendaristice de la data incetarii contractului"

3.ce moneda ar fi de preferat ?

Ce alte riscuri mai apar

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: maxu08 , utilizator 13:22, 24 Iulie 2008
Ca sa facem o trecere in revista a tuturor riscurilor ce pot aparea, ne trebuie o luna.
UIn contract se citeste, se intelege, se arata unui jurist care ii explica ce anume urmareste acel contract, urmand a se pune de acprd cu ce urmareste clientul...

Mie imi pare ok ceea ce arata cele doua clauze, doar cu valoarea aia contabila e ciudat, trebuie facute niste calcule pentru a se vedea daca si in ce masura e ok si pentru locator...

La ultima intrebare, chiar nu stiu ce sa va raspund: moneda care-mi place mie, aia de o sa creasca, cealalta care o sa scada... de unde sa stim ce anume interese aveti dv., ce doriti sa faceti cu banii ca sa stim ce moneda... :-/ In plus, nu are legatura cu domeniul juridic...
Ati incalcat art. 3.3 din regulament prin deschiderea mai multor topicuri. Va rog sa cititi regulamentul inainte de a fi nevoie sa va sanctionez.
avind in vedere expertiza bancii in astfel de probleme va sfatuiesc sa consultati un avocat si nu forumul. Sunt ff multe elemente de analizat si discutat despre un asemenea contract si este in defavoarea dvs. de a incheia un asemenea act fara asistenta de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere nony nony Suntem o institutie publica care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat conform unui contract de inchiriere incheiat pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de inchiriere minalex minalex Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume: \"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE ... (vezi toată discuția)
Model de acord cris2279 cris2279 Firma X inchiriaza de la firma Y un apartament; pentru a-l folosi in scopuri de stabilire a sediului social (pentru o alta firma decat X) are nevoie de un ... (vezi toată discuția)