avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate DianaGeanina89

Activitate DianaGeanina89

Art. VIII din O.U.G. nr. 59/2017 prevede ca "cererile de pensionare depuse pana la 15.09.2017 se solutioneaza conform normelor legale existente LA DATA DESCHIDERII DREPTURILOR DE PENSII". Apreciati ca data deschiderii drepturilor la pensie este data trecerii in rezerva/ incetarii raporturilor de munca?
Buna ziua,

Desi toti cei trei frati s-au ocupat peste 10 ani de ingrijirea unui teren ramas mostenire de la tatal lor (acesta l-a avut in posesie si ingrijit pentru mai bine de 25 ani), doar unul dintre ei a formulat (fara stiinta celorlalti doi) actiune in constatarea uzucapiunii. In urma audierii unor martori mincinosi (care au mai si decedat intre timp), instanta a admis actiunea, sentinta fiind definitiva. UAT, desi stia ca terenul este tinut de toti cei trei frati, nu a formulat nicio aparare in cauza.
Ceilalti doi frati au aflat despre cele mai sus indicate abia dupa 10 luni de la ramanerea definitiva a sentintei, dintr-o discutie cu un angajat al Primariei.
Ce ar putea face acestia pentru a fi recunoscuti si ei ca proprietari ai terenului? Care este calea juridica cea mai eficienta, din punctul dvs de vedere, pentru a avea succes in a obtine ceea ce isi doresc?

Va multumesc!
Buna ziua,

Speta suna cam asa: Partaj succesoral. A este reclamant, B si C sunt parati. In cursul cercetarii judecatoresti, inainte de a fi depus la dosar raportul de expertiza evaluatorie a masei partajabile, A achita catre B si C cate o suma de bani cu titlu de avans din cuantumul sultei pe care instanta urmeaza sa o stabileasca. B si C emit in acest sens cate o declaratie olografa prin care recunosc primirea banilor cu titlu de avans din sulta, pe care o semneaza in prezenta a cate doi martori.
La dosar ajunge raportul de expertiza si calculand sulta pe baza cotelor legale, rezulta ca reclamantul A a platit catre B si C cu mult peste cuantumul sultei stabilita potrivit valorii masei partajabile care rezulta din raport.

Capatul intitial din cererea de chemare in judecata (pe langa iesirea din inviziune etc) suna, in mod concis, cam asa: obligarea subsemnatului la plata sultei catre parati ...; compensarea cheltuielilor de judecata.

Intrebarea ar fi urmatoarea: ar mai trebui facuta o cerere potrivit 204 alin. 2 pct. 2 Cod de procedura civila inainte de inchiderea cercetarii judecatoresti? Sau este de ajuns a fi subliniat in dezbateri ca din declaratiile olografe (depuse in original la dosar) rezulta ca reclamantul a achitat deja sultele, urmand ca instanta sa oblige pe parati la plata cheltuielilor de judecata? Sau, in fine, calea de urmat este alta si care anume?

Va multumesc pentru ajutor!

Cu respect,
Diana B.