avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren ramas mostenire, uzucapat doar de unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren ramas mostenire, uzucapat doar de unul dintre frati

Buna ziua,

Desi toti cei trei frati s-au ocupat peste 10 ani de ingrijirea unui teren ramas mostenire de la tatal lor (acesta l-a avut in posesie si ingrijit pentru mai bine de 25 ani), doar unul dintre ei a formulat (fara stiinta celorlalti doi) actiune in constatarea uzucapiunii. In urma audierii unor martori mincinosi (care au mai si decedat intre timp), instanta a admis actiunea, sentinta fiind definitiva. UAT, desi stia ca terenul este tinut de toti cei trei frati, nu a formulat nicio aparare in cauza.
Ceilalti doi frati au aflat despre cele mai sus indicate abia dupa 10 luni de la ramanerea definitiva a sentintei, dintr-o discutie cu un angajat al Primariei.
Ce ar putea face acestia pentru a fi recunoscuti si ei ca proprietari ai terenului? Care este calea juridica cea mai eficienta, din punctul dvs de vedere, pentru a avea succes in a obtine ceea ce isi doresc?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
DianaGeanina89, utilizator

Alte discuții în legătură

Imi fura pamantul iris9 iris9 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. In urma cu 60 ani bunicii mei au cumparat un teren, in prezenta unor martori, fara nici un fel de chitante. ... (vezi toată discuția)
Reintrarea in posesie a unui teren intravilan florina2704 florina2704 Mai pot sa intru in posesia unui teren intravilan printr-o sentinta definitiva si irevocabila din anul 1997 la care nu am cerut executarea sentintei prin ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decedat xicsdj xicsdj Salut la toata lumea... Vreau sa ma lamuresc cu o situatie putin mai dificila... Tatal meu a decedat acum cateva luni iar in urma lui au ramas ca mostenire ... (vezi toată discuția)