avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reintrarea in posesie a unui teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reintrarea in posesie a unui teren intravilan

Mai pot sa intru in posesia unui teren intravilan printr-o sentinta definitiva si irevocabila din anul 1997 la care nu am cerut executarea sentintei prin executor?
In prezent acel teren este in folosinta alte persoane . :(
Cel mai recent răspuns: florina2704 , utilizator 14:32, 31 August 2011
mai puteti , dreptul de proprietate nu se stinge prin neuz, cu exceptia cazului in care se invoca uzucapiunea , printr-o sent definitiva
va trebui sa redeschideti un nou dosar pentru investirea acelei sentinte cu formula executorie...in masura in care instanta va aprecia starea de proprietate.
Eu as zice ca trebuie introdusa o actiune in revendicare imobiliara, care este imprescriptibila.
Chiar si daca sentinta defiitiva si irevocabila din 1997 ar fi rezultat in urma unei cereri in revendicare, avand in vedere ca pana in prezent au trecut mai bine de 10 ani, dreptul de a cere executarea silita s-a prescris.
Cu toate acestea nu este totul pierdut, aveti la indemana alte cereri insa acest lucru presupune o noua judecata, iar sansele dumneavoastra depind de mai multi factori.
va multumesc frumos pentru raspunsuri ...... imi sunt de mare folos deoarece in situatia de fata este vorba de un teren impartit intre frati, delimitat in urma unei intelegeri facute in 1997. terenul intravilan de care am intrebat se afla in posesia mea si pana in prezent nimeni nu a avut nimic de obiectat deoarece asa s-a stabilit la momentul respectiv....insa dupa 14 ani in care nu au cerut nimic, copiii unchiului meu s-au gandit ca ar mai avea nevoie de cativa metri de teren si doresc sa intre pe proprietatea mea sa-si revendice terenul de care pana acum nu le-a pasat . avand in vedere ca au trecut mai bine de 10 ani si dreptul de a cere executarea silita s-a prescris ma gandesc ca nu vor apela la alte cai deoarece nu-si permit cheltuieli de judecata si daca vor gasi o modalitate sa suporte cheltuielile necesare in instanta nu vor avea castig de cauza avand in vedere ca in 14 ani nu au avut nevoie de pamant si nu au facut nimic pentru a-l recupera , iar intelegerea facuta intre familia mea si a lor a fost ca pamantul sa ramana in folosinta noastra ei avand mai mult si considerand ca la momentul respectiv nu le era necesar.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
florina2704, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie sailor sailor Buna ziua! Sentinta civila a Judecatoriei din 2003 devenita definitiva si irevocabila prin Deciziile civile ale Tribunalului respectiv a Curtii de ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecãtoreascã pentru partaj miki70_is miki70_is Se poate face ieşirea din indiviziune(partaj judiciar) a unei suprafeţe de teren în baza Sentinţei civile definitive şi irevocabile sau trebuie emis ... (vezi toată discuția)
Învestire cu formula executorie gabi2005 gabi2005 Este necesar ca o Sentintă Civilă [b]definitiva şi irevocabila[/b] prin nerecurare, prin care s-au anulat două Titluri de proprietate teren, ca find ... (vezi toată discuția)