avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate Remmi

Activitate Remmi

Discuție Despre impozit
Buna, multumesc pt lamuririle anterioare. Am 2 intrebari legate de plata impozitului. 1) sotia a mostenit de la parintii ei , prin Contract de intretinere pe numele de fata, un apartament, insa nu a actualizat intabularea. E necesara actualizarea intabularii sau se face automat? 2) Dupa casatorie , eu , sotul am certificat de handicap grad 1 . in ce conditii( dupa care legi) poate beneficia sotia de drepturile ingrijirii persoanei cu handicap pt scutirea de plata a impozitului.Daca poate fi scutita sau nu. Apoi ,daca intabularea e facuta pe numele de casatorie a sotiei, aceasta poate beneficia de scutire pe impozit , pt ca are o persoana cu handicap in incinta apartamentului? Multumesc
Buna, sunt pensionar de invaliditate grad 1 cu insotitor, si am o nelamurire referitoare la suma pe care ar trebui sa o primesc si modalitatea de calcul a acesteia. Mi s-a spus ca indiferent de boala (incadrarea persoanei in grad) pensia de invaliditate se calculeaza dupa un punctaj ce reiese din cat sa contribuit. Ori eu am citit ca - ex. Pensia grad 1 reprezinta 0,70 din punctul de pensie. Daca s-ar calcula in functie de contributie , cat ar putea primi cineva care nu a lucrat deloc, deci nu a contribuit. Iar daca la ex de mai sus i se calculeaza procentual (0,7 din punct pensie) , de ce la mine s-a calculat in functie de contributie. Sunt nedumerit cu privire la modalitatea de calcul a acesteia. Ori se calculeaza procentual (0,7 din punct pensie) si atunci beneficiaza oricare persoana cu hand grad 1. Ori se calculeaza dupa contributie si atunci este vorba de selectie, unii primesc si altii nu. Daca se calculeaza dupa ambele criterii , cat si cum se ia in calcul. Va scriu acestea pt ca eu iau 630 lei (< 0,7 punct pensie)si as vrea sa stiu de ce. Cu multumiri. O zi buna