avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate delilah

Activitate delilah

Pai da, asta si vroiam. Demisie fara preaviz in baza art 79 era ultima solutie.
Bine am promis ca mai trec cand am timp pana gaseste inlocuitor.
Am scapat, a semnat decizia acordul partilor 55 lit b. Mare noroc am avut cu contabila, are un suflet.......... Ii depun sefului pomelnic, promisiunea nu se incalca. :D
Pe ce parte a baricadei ati fost? Cine a gastigat? Angajatorul sau fostul salariat?
Ia auzi mai raspunde si penal:

CAPITOLUL V

Rãspunderea penalã

Art. 280. - Nedepunerea de cãtre angajator, în termen de 15 zile, în conturile stabilite, a sumelor încasate de la salariati cu titlu de contributie datoratã cãtre sistemul public de asigurãri sociale, cãtre bugetul asigurãrilor pentru somaj ori cãtre bugetul asigurãrilor sociale de sãnãtate constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendã.
Nu ar avea. Mi l-a cerut deja pt ca azi am avut o discutie cu el care s-a amanat pt maine. Maine stabilim clar ce si cum , dar eu il cunosc si vreau sa ma informez si sa ma asigur.
Multumesc pt amabilitate si promtitudine.
Scuzati-ma dar nu inteleg!
Daca in Codul Muncii art 79 alin 8 spune clar "(8) Salariatul poate demisiona fãrã preaviz dacã angajatorul nu îsi îndeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de muncã." cum poate sa inchida disciplinar?
Chiar cred ca ar avea tupeu.
Super! Deci daca nu vrea acordul partilor sau demisia fara preaviz, pot sa plec de la munca, ajung la posta si sa-i pun demisia cu confirmare de primire? Si zilele urmatoare pot sa ma duc la noul loc de munca? Pai mi s-au rezolvat problemele asa.
Multumesc pt raspuns! Bun si daca eu ii inmanez demisia ce toate cele si el o rupe? Ce-mi trebuie ? Martori? Daca el nu vrea sa ma lase sa plec fara preaviz si eu tot merg inca jum de luna fara contributii platite si mai pierd si o oferta buna de lucru? Tot el castiga? Eu imi pierd si noul loc de munca si stau niste ore uitandu-ma pe pereti pt ca asa vrea el? Nu cred ca va vrea acordul partilor, mare mi-ar fi uimirea si daca se intampla ii pun pomelnic pt sanatate si fericire si ce vrea el.
Buna ziua tuturor! Stiu ca s-a mai pus in discutie demisia fara preaviZ, unde am postat si eu, dar nu mi-a raspuns nimeni. Asa poate ma vede cineva. Astazi l-am rugat pe sefu' meu sa ma lase de luni "in pace", in conditiile in care de munca nu e si nici nu cred ca o sa mai fie pana la primavara, abia mi-am luat salariul, cu matanii ca trebuie sa imi platesc facultatea. Dar nu vreau sa ma leg de intarzierea de salariu pt ca am semnat statul care era intocmit la data salarizarii din CIM si nu am probe. In schimb contributiile nu sunt virate de 3 luni (nici cele a asiguratilor nici cele a angajatorilor)si chiar am avut nevoie de medic de 2 ori, dar de unde op ca nu e. Intrebarea mea e urmatoarea: Beneficiez de articolul 40 din Codul muncii prin neplata contributiilor sau ca nu mi-a facut protectia muncii? si daca da, ce trebuie sa fac? Doar sa-mi dau demisia fara sa amintesc de preaviz sau trebuie sa specific in demisie ca din cauza nerespectarii obigatiilor angajatorului? Ar mai fii conditii de munca ce nu corespund, dar cred ca trebuia sa-l instiintez, nu?
Răspuns la discuția demisie
daca angajatorul nu vireaza contributiile la stat nici cele ale asiguratilor nici cele a angajatorului de cateva luni am dreptul sa plec fara preaviz? (au mai fost si intarzieri la plata salariului, dar nu vreau sa pun asta in discutie pt ca asta ar trebui sa dovedesc, cred, cu martori si nu vreau sa implic pe nimeni)