avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana Mihaela

Activitate Ioana Mihaela

Discuție tatal copilului
Daca urmeaza sa nasc,NU sunt casatorita legal si sunt despartita de tatal copilului sunt obligata sa il trec in certificatul de nastere?Am stabilit ca numele de familie o sa fie al meu din moment ce eu nu mai sunt cu el,dar el doreste sa fie trecut ca tata,lucru cu care nu as prea fi de acord.Se poate modifica certificatul ulterior?Multumesc
Răspuns la discuția drepturile tatalui copilului
Chiar si daca vine in tara si sta o perioada mai lunga de timp(ar putea face si acest lucru). Din moment ce m-a amenintat imi e frica si nu am pe cine sa intreb
Răspuns la discuția drepturile tatalui copilului
Imi poate face ceva? M-a amenintat ca vine si ma omoara,etc de asta stau cu frica
Buna seara! Sunt insarcinata dar nu sunt casatorita legal cu tatal copilului, nu mai suntem impreuna, iar el e plecat din tara. El insista sa vina acasa sa isi treaca copilul pe numele lui cand voi naste,lucru pe care eu nu il doresc deoarece toata viata voi fi legata de el pentru acte,procura,etc, el fiind mai mult plecat din tara. M-a amenintat ca daca nu ii trec copilul pe nume,vine in spital si ma omoara. Ce pot face in acest caz? Sunt obligata sa ii trec copilul pe nume?
Exista vreo modalitate sa imi dea cel putin imputernicire când nu e el in tara sa nu mai am nevoie de procura?Imi poate lua copilul daca e si el trecut in certificat ca tata sau pe numele lui de familie?Multumesc
Buna ziua! Sunt insarcinata in 7 luni dar nu sunt casatorita legal cu tatal copilului,fiind despartiti.El doreste sa treaca copilul pe numele lui de familie dar eu nu doresc asta deoarece nu mai am nici o legatura cu el. Ma poate obliga sa fac asta daca nu doresc?Ce drepturi are asupra copilului daca il trec pe numele meu?Mi-l poate lua?Multumesc