In regula, aceste dividende nu au fost repartizate iar toti asociatii au fost de acord ca acestea sa fie repartizate mie in momentul de fata. Ce nu stim este cum putem face acest lucru/daca putem face printr-o hotarare AGA repartizarea. Multumesc de raspuns
Buna ziua, suntem o societate cu 3 asociati avand pondere 33.4, 33.3 respectiv 33.3 actiuni. Societatea a fost infiintata din 2014 de catre mine (fiind unic asociat pana in 2018) iar actionariatul s-a schimbat in 2018. In firma au ramas dividende nescoase pe perioada aceasta pe care doresc sa le scot, iar in actul constitutiv nu a fost mentionata nici o clauza speciala cu privire la asta in momentul schimbarii actionariatului. Cu asociatii am ajuns la un acord comun ca ei sa imi cedeze toate dividendele aferente anului 2017, iar acum ma aflu in situatia in care nu stiu temeiul legii prin care ei sa poata distribui/ceda mie aceste dividende intr-o formula diferita fata de impartirea egala cf. noului actionariat.
Este legal acest lucru si cum se poate justifica in hotararea AGA?
Multumesc
Buna seara,
Sunt proprietarul unei camere din imobil, iar camera alaturata este a primariei si a fost incadrata pentru locuinta sociala. Problema este ca spatiul nu permite un trai minim pentru o familie, si nu a fost locuita niciodata aceasta camera. Intrebarea mea este daca eu, ca proprietar alaturat as putea cumpara aceasta camera de la primarie? in conditiile in care se si strica fiind nelocuita iar camera inainte era impreuna cu spatiul nostru, inclusiv structura imobilului era de asa natura ca acestea sa fie impreuna. Este vreo posibilitate de cumparare sau macar sa ma notifice in caz ca primaria ar vrea sa instraineze acest bun. Multumesc frumos