avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate mon73key

Activitate mon73key

Nu am incercat. Asta e singura varianta?
Buna ziua, am primit o fila cec in euro de la CityBank Europe PLC Irlanda pe care vreau sa o incasez in calitate de persoana fizica. Am primit-o dupa 2 luni fata de data emiterii si doresc sa stiu care este termenul maxim la care pot sa o incasez. La ce banca pot incasa fila cec si cu ce costuri? Am intrebat la mai multe banci si mi s-a spus ca pt. persoane fizice nu mai lucreaza cu cecuri. Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Unde pot sa incasez o fila cec in euro de la City Bank Europe PLC si care sunt costurile?

Trebuie sa plec in delegatie pt. mai multe zile, de duminica pana vineri.Daca plec duminica la ora 16 care trebuie sa fie ora de sosire vineri ca sa fie 5 zile diurna?E bine daca ajung vineri la ora 17?
Am lucrat in perioada noiembrie 2018-decembrie 2019 la o firma care nu cred ca mi-a platit contributiile catre stat. In prezent lucrez din ianuarie la alta firma. Am aflat de la doctor ca nu s-au mai platit contributiile la sanatate din aprilie, pe adeverinta data pt somaj apare perioada ianuarie-octombrie 2019, iar pe contul online CNPP casa de pensii nu apare nimic. Unde sa ma adresez ca sa aflu situatia declararii si a platilor contributiilor, si ce sa fac ca sa se remedieze situatia fara sa ma afecteze mai tarziu (pensie), eventual reclamatie la ANAF?
Doresc sa va intreb daca beneficiez de asigurare de sanatate daca sunt angajat la o firma din 15 ianuarie 2020, iar in perioada ianuarie-15 decembrie 2019 am fost angajat la o alta firma care nu a platit asigurarile de sanatate decat cateva luni. In prezent pe site-ul de verificare asigurat apar ca neasigurat. Am probleme de sanatate care ar putea implica concediu medical, internare in spital dar nu stiu daca beneficiez. Firma actuala poate sa-mi dea adeverinta de salariat pt. sanatate si sa beneficiez de asigurare medicala?Ce ma sfatuiti sa fac pt. ca am nevoie sa merg urgent la doctor?Unde pot sa verific cate luni am fost asigurat anul trecut?
Răspuns la discuția Scutire cheltuieli intretinere
Am respectat intocmai cerintele conform L196/2018 si totusi raspunsul administratorului asociatiei a fost ca nu poate sa treaca "0" persoane ci minim "1" pt. ca "e de bun simt" . Cum pot sa contest daca nu vrea sa respecte legea?
Am facut cerere de scutire plata intretinere conform legii pt. ca vom fi plecati intr-o luna timp de 18 zile consecutiv. In apartament locuim 2 persoane, iar cheltuielile pe persoana sunt doar cele de electricitate. La afisarea listei am fost trecuti cu 1 persoana. Este corect?Ce pot sa fac?
Sotul nu poate sa vanda sau sa inchirieze in timpul vietii apartamentul fara acordul celuilat sot pt. ca acesta este locuinta in care vor locui dupa casatorie! Mostenitorul acestuia este o sora. Regimul matrimonial al separarii bunurilor nu este indicat in acest caz?