avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La moartea tatalui s-a facut succesiunea pt. 1 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La moartea tatalui s-a facut succesiunea pt. 1 apartament cu ...

La moartea tatalui s-a facut succesiunea pt. 1 apartament cu 3 mostenitori mama si 2 copii adulti. Cum sa facem ca sa ramana apartamentul la unul dintre copii cu care locuieste mama si sa fie despagubit celalalt copil cu jumatate din valoarea apartamentului. Toti cei 3 mostenitori sunt deacord si dorim sa facem legal si corect, fara drept de atacare mai tarziu.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
mon73key, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:45, 9 Februarie 2023
Nu se poate face nimic pe tot imobilul cât trăieste mama, pentru că ea este proprietar cu drepturi depline pe cota ei parte.
Puteți face tranzacția care o doriți doar pe cota parte moștenită după tata, și apoi altă succesiune când va pleca mama din acestă lume.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
Dapix, utilizator
si sa fie despagubit celalalt copil cu jumatate din valoarea apartamentului.

cu ce a fost pagubit copilul de trebuie despagubit ?
cine se ocupa de ingrijirea ammei sau se va ocupa cand va fi in nevoie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul intre frati, despagubirea cum se poate face? xallinax xallinax Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu un sfat: Este vb de o succesiune facuta in urma decesului socrului meu care a avut doi baieti, soacra fiind in viata. S-a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)