avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Valutzuu

Activitate Valutzuu

Puteți sa mi spuneti cum vreți dar eu nu inteleg.
Preavizul este suspendat, asta inseamna ca nu am obligația sa l fac?
Imi puteti oferii va rog o lege pe acest sens?
V am trimis un email. Rog sa raspundeti cand aveti timp

Cornel Vasile a scris:

Dacă nu renunță c.i.m. nu poate inceta. Preavizul este suspendat.

Ma scuzati dar nu inteleg. Puteti explica va rog frumos?
Eu am inteles ca contractul de munca se poate închide doar daca angajatorul renunta la perioada de preaviz.
Daca nu renunță, ce pot face.
Cum pot lua legătura cu dvs. Sa discutam telefonic

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, nu are cum sa va inceteze c.i.m., decat daca se renunta la preaviz.

Pai. demisia mi-am depus-o pe 22.12.2021 , sincer, nu stiu sa va raspund. Eu cred ca da. sunt in CCC in continuare, o data ce nu mi s-a desfacut inca contractul, trebuie sa mai ma duc o data din ce am inteles , in Bucuresti, sa imi faca si ei o fisa de lichidare.
Buna ziua.
Sunt angajat MApN.
In iulie 2020 am intrat in CCC, iar inainte sa incep CCC ul, am predat tot ce aveam pe numele meu, mi-am facut lichidarea sa zic asa.
In 22.12.2021 m-am dus la unitatea la care lucrez si mi-am depus raport de demisie si un raport pentru completarea si eliberarea unor documente in original(decizia incetare, adeverinta vechime, fisa lichidare, etc).
Azi a sunat comandantul de la unitatea mea, pe comandantul de la unitatea superioara sa anunte demisia mea, iar el i-a spus ca trebuie sa ma intorc inapoi la munca o saptamana , dupa care sa fac lichidarea.
Intrebarea mea, mai au dreptul sa ma cheme la munca, avand in vedere ca am contractul, sau aveam, contractul de munca suspendat, iar eu inainte sa intru in CCC , am predat absolut tot ce aveam pe numele meu.
mi-am dat demisia deoarece urmeaza sa ma angajez in alta parte.(nu stiu exact cand, dar stiu sigur ca ma vor chema undeva in luna ianuarie 2022)
Bună seara!
Lucrez în cadrul MApN din 2016.
Pe 27.07.2020, am întrat în Concediu Creștere Copil(CCC).
Cum timpul practic zboară, se pare ca mai am puțin și trebuie sa ma pregătesc de intoarcerea mea la serviciu..
Întrebarea mea ar fii, pot beneficia de stimulentul de inserție dacă ma întorc când face copilul 2 ani fix, adică pe 07.07.2022?
Sau când am întrat în CCC (27.07.2022)?
Sunt angajat ca Soldat Gradat Profesionist.
În iulie am depus documentele și am și întrat în CCC.
Acum o săptămână am primit un telefon în care mi sa spus ca documentele depuse în iulie au fost pierdute și sa fac alta cerere, zis și făcut.
Azi am primit dinou un telefon în care mi sa spus ca timp de 7 luni de zile, au ținut dosarul blocat și nu l au trimis mai departe, fapt pentru care am primit salariu întreg. Acum sunt obligat sa restitui suma înapoi.
Nu mi se pare corect ca eu sa plătesc greșelile altuia care timp de 7 luni a ținut dosarul blocat, și mi a mai pierdut și o parte din documente.
Nu am funcție economica, nu dețin competente financiar contabile pentru a mi calcula singur salariu, sa știu cât trebuie sa iau și cum sa iau, consider ca asta era treaba cuiva, treaba care nu și a făcut o și care trebuie sa plătească.
Ce îmi recomandați, cum trebuie sa procedez mai departe?
Am inteles
Locuiesc la et 4/4 . In septembrie 2018 am schimbat coloana de la mine din casa pana la jumatatea et 3.
Acum vreau sa ma debransez de la caldura, sa cobor la et 3 sa mi tai tevile si sa pun dop. Drept urmare nu voi mai avea nici o coloana de caldura in casa.
Daca voi proceda astfel, voi mai fii obligat sa platesc cei 10% la caldura, tinand cont ca nu mi mai intra coloana in casa ?. Va multumesc pt timpul acordat.
Răspuns la discuția Probleme Asociație de propietari
Cum, cu cine , daca administratora nu se implica și președinte nu avem?

ynocentta a scris:

Este necesar sa verificati circumstantele ,temeinicia si legalitatea in care a fost indepartata instalatia parte comuna de la baie si de la bucatarie

Răspuns la discuția Probleme Asociație de propietari
In apartamentul meu in mod normal erau 3 coloane . Baie, bucătărie și o coloană care încălzește ambele camere. Coloana care încălzește camerele încă este întreaga deșii le interior este plina cu rugina și nu mai asigura debitul necesar de apa pentru calorifere. Iar coloana de la baie și coloana de la bucătărie au fost tăiate de toți proprietarii, parter, et1 et2 și et 3 chiar și ap meu nu le mai are. Am incercat pe parte amiabila , am fost la ușile fiecărui vecin și nu am găsit înțelegere. Am vrut sa trag coloana separata pe scara și să nu mai am pretenții la absolut nimic de la ei , nici așa nu vor.