avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suntem obligati sa ne intoarcem la munca daca ne-am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suntem obligati sa ne intoarcem la munca daca ne-am dat demisia in ccc?

Buna ziua.
Sunt angajat MApN.
In iulie 2020 am intrat in CCC, iar inainte sa incep CCC ul, am predat tot ce aveam pe numele meu, mi-am facut lichidarea sa zic asa.
In 22.12.2021 m-am dus la unitatea la care lucrez si mi-am depus raport de demisie si un raport pentru completarea si eliberarea unor documente in original(decizia incetare, adeverinta vechime, fisa lichidare, etc).
Azi a sunat comandantul de la unitatea mea, pe comandantul de la unitatea superioara sa anunte demisia mea, iar el i-a spus ca trebuie sa ma intorc inapoi la munca o saptamana , dupa care sa fac lichidarea.
Intrebarea mea, mai au dreptul sa ma cheme la munca, avand in vedere ca am contractul, sau aveam, contractul de munca suspendat, iar eu inainte sa intru in CCC , am predat absolut tot ce aveam pe numele meu.
mi-am dat demisia deoarece urmeaza sa ma angajez in alta parte.(nu stiu exact cand, dar stiu sigur ca ma vor chema undeva in luna ianuarie 2022)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:31, 28 Decembrie 2021
Acum sunteti tot in CCC?
Pai. demisia mi-am depus-o pe 22.12.2021 , sincer, nu stiu sa va raspund. Eu cred ca da. sunt in CCC in continuare, o data ce nu mi s-a desfacut inca contractul, trebuie sa mai ma duc o data din ce am inteles , in Bucuresti, sa imi faca si ei o fisa de lichidare.
In acest caz, nu are cum sa va inceteze c.i.m., decat daca se renunta la preaviz.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ma scuzati dar nu inteleg. Puteti explica va rog frumos?
Eu am inteles ca contractul de munca se poate închide doar daca angajatorul renunta la perioada de preaviz.
Daca nu renunță, ce pot face.
Cum pot lua legătura cu dvs. Sa discutam telefonic

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, nu are cum sa va inceteze c.i.m., decat daca se renunta la preaviz.

Dacă nu renunță c.i.m. nu poate inceta. Preavizul este suspendat.

Alte discuții în legătură

Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in cic - cum procedez? eumihaela eumihaela Buna ziua, In ianuarie fiul meu implineste 2 ani. Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in CIC (si unde am si ... (vezi toată discuția)
Demisia in cazul art 81 alin 6 codul muncii ileanatudorache ileanatudorache Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei] (6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Mmelanie Mmelanie Am depus demisia fara preaviz la compania unde lucrez din noiembrie. Nu mi s -a dus la cunostinta cand m-am angajat ca contractul va fii pe perioada ... (vezi toată discuția)