avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in CIC - cum procedez?

Buna ziua,

In ianuarie fiul meu implineste 2 ani. Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in CIC (si unde am si cartea de munca). Inainte de a intra in CIC am facut cerere scrisa prin care am solicitat intrarea in CIC cu varsta de pana la 2 ani. Cum sa procedez? Trebuie sa ma intorc inainte de ziua copilului si sa imi dau demisia sau nu trebuie sa ma justific ci doar sa fac o cerere la sediul firmei pentru eliberarea cartii de munca? Si aste e tot? Vreau sa procedez conform legii in vigoare. Multumesc din suflet, M
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:01, 9 Decembrie 2009
La implinirea varstei de 2 ani a copilului , puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.) sau prin demisie (in acest caz, sunteti la mana angajatorului daca va fi cu preaviz sau fara).
Buna ziua,

trebuie sa megeti la dansii sa va cereti demisia. Contractul este suspendat pana cand copilul va implini 2 ani.
Dupa care, trebuie sa mergeti la angajator sa incheiati raportul de munca.
1. Cand ati intrat in CCC ati facut o cerere de suspendare a CIM pe perioada CCC.
2. Acum trebuie sa faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si alta cerere de incetare a CIM (de comun acord, conform art.55b din Codul muncii), cu aceeasi data cu care cereti incetarea suspendarii CIM.
3. Daca demisionati trebuie sa mergeti la servicu in perioada de preaviz, ceea ce nu doriti.
ramona.bosinceanu a scris:

Buna ziua,

trebuie sa megeti la dansii sa va cereti demisia. Contractul este suspendat pana cand copilul va implini 2 ani.
Dupa care, trebuie sa mergeti la angajator sa incheiati raportul de munca.


Nu are cum sa ceara demisia .. ci incetarea raporturilor de munca.:)
Angajatul poate solicita incetarea contractului individual de munca si a raporturilor de munca. Angajatorul renunta total / partial sau nu la perioada de preaviz.

Alte discuții în legătură

Ce obligatii am daca nu vreau sa ma intorc la fostul loc de munca dupa concediul crestere copil? SIMON ERZSEBET SIMON ERZSEBET buna ziua ,sunt in concediu maternal si dupa doi ani nu vreau sa ma intorc la fostul loc de munca ce fel de acte trebuie sa predau la firma ?sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din cic/ demisie florentina1212 florentina1212 Buna ziua. In cateva zile copilul meu face 2 ani deci se termina perioada de CIC. Mi-am gasit un alt job deci nu mai ma intorc la cei la care am lucrat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua v_anamaria v_anamaria Sunt in concediu pentru ingrijirea copilului, mai am pana in aprilie, dar vreau sa revin la munca si nu vreau sa ma intorc unde am lucrat inainte de concediu. ... (vezi toată discuția)