avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in CIC - cum procedez?

Buna ziua,

In ianuarie fiul meu implineste 2 ani. Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in CIC (si unde am si cartea de munca). Inainte de a intra in CIC am facut cerere scrisa prin care am solicitat intrarea in CIC cu varsta de pana la 2 ani. Cum sa procedez? Trebuie sa ma intorc inainte de ziua copilului si sa imi dau demisia sau nu trebuie sa ma justific ci doar sa fac o cerere la sediul firmei pentru eliberarea cartii de munca? Si aste e tot? Vreau sa procedez conform legii in vigoare. Multumesc din suflet, M
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:01, 9 Decembrie 2009
Multumesc mult pentru toate raspunsurile. Mai am ceva nelamurit: Cand am obligatia sa ma intorc sa depun cererea de incetare a suspendarii CIC si sa depun cererea de incetare a CIM cu acordul partilor? Inainte sa implineasca copilul 2 ani sau imediat dupa (de a doua zi). Cu cartea de munca cum ramane? Trebuie sa fac eu o cerere scrisa catre ei sa imi elibereze personal cartea de munca?
Multumesc mult inca o data. M
Este preferabil sa depuneti ambele cererri cu cateva zile inainte de a inmplini copilul 2 ani. Ptr ca a 2-a zi dupa ce copilul face 2 ani trebuie sa mergeti la serviciu.

Angajatorul va face decizia de incetare a suspendarii si apoi de incetare a activitatii. El va va inchide carntul de munca si va va chema sa il luati cand il are cu viza ITM.
Aveti obligatia de a va intoarce la serviciu in ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani. Cererile pot fi facute in aceasta zi sau intr-o zi anterioara acestei date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii am daca nu vreau sa ma intorc la fostul loc de munca dupa concediul crestere copil? SIMON ERZSEBET SIMON ERZSEBET buna ziua ,sunt in concediu maternal si dupa doi ani nu vreau sa ma intorc la fostul loc de munca ce fel de acte trebuie sa predau la firma ?sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din cic/ demisie florentina1212 florentina1212 Buna ziua. In cateva zile copilul meu face 2 ani deci se termina perioada de CIC. Mi-am gasit un alt job deci nu mai ma intorc la cei la care am lucrat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua v_anamaria v_anamaria Sunt in concediu pentru ingrijirea copilului, mai am pana in aprilie, dar vreau sa revin la munca si nu vreau sa ma intorc unde am lucrat inainte de concediu. ... (vezi toată discuția)