In ianuarie fiul meu implineste 2 ani. Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in CIC (si unde am si cartea de munca). Inainte de a intra in CIC am facut cerere scrisa prin care am solicitat intrarea in CIC cu varsta de pana la 2 ani. Cum sa procedez? Trebuie sa ma intorc inainte de ziua copilului si sa imi dau demisia sau nu trebuie sa ma justific ci doar sa fac o cerere la sediul firmei pentru eliberarea cartii de munca? Si aste e tot? Vreau sa procedez conform legii in vigoare. Multumesc din suflet, M
Multumesc,
Care varianta credeti ca e mai benefica pentru mine? Oricum daca imi dau demisia si vor vrea sa o fac cu preaviz (ceea ce nu cred) , din cate stiu eu vor trebui sa ma plateasca pe perioada preavizului, nu?
M
Trebuie sa va plateasca pe durata preavizului dar si dumneavoastra trebuie sa va prezentati la serviciu.:)
Deci, daca nu mai doriti sa lucrati deloc la ei, ramane sa va cereti lichidarea la zi.
Asa cum se doreste ca angajatorul sa respecte drepturile angajatilor, asa si angajatii trebuie sa respecte drepturile angajatorului. Daca angajatorul renunta la preaviz este ok , daca nu, trebuie sa mearga la serviciu si sa isi indeplineasca sarcinile de serviciu. Daca nu merge ar putea fi concediata disciplinar.
"Lichidarea la zi" ? Adica doar actele pentru nu are ce drepturi salariale sa ceara daca nu a lucrat.
Buna ziua
v_anamaria
Sunt in concediu pentru ingrijirea copilului, mai am pana in aprilie, dar vreau sa revin la munca si nu vreau sa ma intorc unde am lucrat inainte de concediu. ... (vezi toată discuția)