avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Curca

Activitate Ana Curca

Răspuns la discuția Fondul de chirii
Multumesc. Aveti perfecta dreptate. Eu nu am achitat aceasta suma si n-as vrea s-o fac, insa ei imi vor percepe penalitati. Suma este trecuta distinct in cuantumul intretinerii pe luna iunie si se intituleaza "Fond chirii", percepandu-se incepand cu aceasta luna celor care avem antene amplasate pe propriile balcoane, prin citez" decizia CEX, pentru .ca folositi fatada blocului"!!! Cu presedintele nu se poate discuta omeneste, cu atat mai putin cu administratorul, ambii fiind de o aroganta incredibila! Ar trebui sa achit aceasta suma si, ulterior, dupa solutionarea situatiei, sa solicit returnarea sumelor? Caci ei imi vor percepe lunar aceasta suma, atat timp cat am aceasta antena, in INTERIORUL balconului meu! Multumesc!

Multumesc. Aveti perfecta dreptate. Eu nu am achitat aceasta suma si n-as vrea s-o fac, insa ei imi vor percepe penalitati. Suma este trecuta distinct in cuantumul intretinerii pe luna iunie si se intituleaza "Fond chirii", percepandu-se incepand cu aceasta luna celor care avem antene amplasate pe propriile balcoane, prin citez" decizia CEX, pentru .ca folositi fatada blocului"!!! Cu presedintele nu se poate discuta omeneste, cu atat mai putin cu administratorul, ambii fiind de o aroganta incredibila! Ar trebui sa achit aceasta suma si, ulterior, dupa solutionarea situatiei, sa solicit returnarea sumelor? Caci ei imi vor percepe lunar aceasta suma, atat timp cat am aceasta antena, in INTERIORUL balconului meu! Multumesc!

Multumesc pentru raspuns. Din ce am inteles, aceasta "chirie" a fost stabilita prin hotarare CEX si nu prin hotarare AGA!
Si ce pot face? Am refuzat s-o achit! Cum pot actiona? Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua, revenind la intrebadea mea initiala cu privire la " fond chirii", am primit raspuns de la administratie su anume ca suma de 100 lei este stabilita de CEX pentru cei care folosim "fatada blocului" pentru antene parbolice ( eu am instalata o astfel de antena pe grilajul balconului meu, nicidecum pe fatada blocului) si astfel ni se percepe o chirie ( deloc de neglijat, zic eu) de 100 lei/luna. Eu consider aceasta taxa ilegala! Ce spuneti?
Buna ziua, revenind la intrebadea mea initiala cu privire la " fond chirii", am primit raspuns de la administratie su anume ca suma de 100 lei este stabilita de CEX pentru cei care folosim "fatada blocului" pentru antene parbolice ( eu am instalata o astfel de antena pe grilajul balconului meu, nicidecum pe fatada blocului) si astfel ni se percepe o chirie ( deloc de neglijat, zic eu) de 100 lei/luna. Eu consider aceasta taxa ilegala! Ce spuneti?

ynocentta a scris:

Conform dispoziii inca in vigoare penalitatile se poat aplica dupa decaderea termenului stabilit pentru plata respectiv 30 de zile peste termenul maxim de plata afisat pe lista de intretinere
Privitor la informarea dv asupra naturii sumei impuse,aveti dreptul in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d sa formulati contestatie impotriva valorii impuse in lista de intretinere
Presedintele de asociatie este obligat sa va raspunda in termen de 7 zile
Ati precizat ca presedintele si administartorul de imobil nu pot sa va clarifice natura sumei impuse
Nu aveti cenzor/comisie de cenzori?
Lista de intretinere nu este verificata si vizata pentru legalitate de catre un cenzor?

Multumesc pentru raspuns. Evident, ca moneda nationala este leul, insa simbolul in randul monedelor nationale este RON!
Revenind la intrebarea mea, totusi, ce reprezinta acest "Fond chirii", avand in vedere ca timp de 1 luna nu are cine sa-mi raspunda (atat presedintele, cat si administratorul sunt in concediu), iar eu trebuie sa-mi platesc intretinerea pentru a nu mi se percepe majorari de intarziere! Pot sa-mi achit suma de plata fara aceasta suma de 100 lei, tinand cont ca nu stiu ce inseamna, fara a fi penalizata?

ynocentta a scris:

1-Moneda nationala este leul
Nu o sa vedeti pe nicio moneda nationala inscris RON
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
In temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru suma perceputa

As dori as stiu ce reprezinta "fond chirii", pe care administratorul l-a trecut pe lista de intretinete si unde mi-a impus suma de plata de 100 RON. Precizez ca e prima data cand mi-a trecut o astfel de cheltuiala, insa celorlalti proprietari nu! I-am cerut clarificari, dar "e in concediu" 2 saptamani, iar eu at trebui sa achit intetinerea ca sa nu intru in penalizari. Mentionez ca nu am inchiriat niciodata nimic de la asociatia de proprietari din care fac parte de mai bine de 1 an. Multumesc!
Multumesc. Aveti mare dreptate. Dumneavoastra aveti noroc de oameni deschisi la minte, care nu se uita tot timpul in "ograda celuilalt"! Rulourile mele sunt transparente si practic, nici nu se vad, iar motivatia administratorului este aceea ca as "pune in pericol siguranta vecinilor", in cazulu unuei eventual "incendiu"!!!! Desi, rulourile mele sunt certificate ca nu intretin arderea!!!
Buna ziua,

Rulourile sunt transparente, nu modifica deloc aspectul exterior si nici destinatia. Practic, nici nu se observa. De asrmenea, exista ani multi proprietari care si-au inchis astfel balconul! Si mai mult decat atat, inchiderea e perioada limitata (4 luni/an).

Multumesc pentru raspuns, insa consider ca balconul nu reprezinta parte "exterioara, comuna", ci parte din proprietatea mea. Mai mult decat atat, nu a modificat cu nimic aspectul, fiind transparent si abia perceptibil! Exista, de asemenea, si alti proprietari care si l-au inchis in acest fel! Nu considerati ca este un abuz din partea asociatiei?

-conexare mesaje consecutive-