Mi-am montat rulouri de plastic pentru protecția balconului dar administrația blocului îmi cere să le dau jos. Este aceasta o îngrădire a dreptului de a dispune de proprietate?
Mi-am inchis balconul (destul de mare) cu rulouri transparente din plastic tratate UV, pentu a ma proteja de vremea rea (vant si zapada) pe perioada iernii, urmand ca din primavara sa-l deschid. Mentionez ca nu am voie sa arunc zapada din balcon (conform regulamentului de ordine interioara al asociatiei).
Dupa inchidere, am primit o adresa din partea administratiei prin care mi se cere sa-mi ridic rulourile, pe motiv ca regulamentul nu permite!
Intrebare: deoarece nu mi-am inchis balconul cu termopan/geamuri ca sa am nevoie de autorizatie, cum e posibil sa mi se ceara asa ceva? Nu reprezinta o ingradire a dreptului meu de proprietate? Ce pot face in acest sens?
Trebuie sa intelegeti ca partea exterioara a imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform dispozitii in vigoare,proprietarul nu are dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune din condominiu fara acordul asociatiei de proprietari
In speta dv instalarea rulourilor din plastic au generat modificarea aspectului partii comune din condominiu
Rulourile sunt transparente, nu modifica deloc aspectul exterior si nici destinatia. Practic, nici nu se observa. De asrmenea, exista ani multi proprietari care si-au inchis astfel balconul! Si mai mult decat atat, inchiderea e perioada limitata (4 luni/an).
Multumesc pentru raspuns, insa consider ca balconul nu reprezinta parte "exterioara, comuna", ci parte din proprietatea mea. Mai mult decat atat, nu a modificat cu nimic aspectul, fiind transparent si abia perceptibil! Exista, de asemenea, si alti proprietari care si l-au inchis in acest fel! Nu considerati ca este un abuz din partea asociatiei?
In primul rand nu trebuie să luați in seamă angajajatorii mă refer la adm. care este angajat al Asociației și nu reprezentant al Asociației și nici comentariile comuniste.
Și eu am rulote colorate și nu am primit reclamații de la nimeni .
Multumesc. Aveti mare dreptate. Dumneavoastra aveti noroc de oameni deschisi la minte, care nu se uita tot timpul in "ograda celuilalt"! Rulourile mele sunt transparente si practic, nici nu se vad, iar motivatia administratorului este aceea ca as "pune in pericol siguranta vecinilor", in cazulu unuei eventual "incendiu"!!!! Desi, rulourile mele sunt certificate ca nu intretin arderea!!!
Anl
dritaS
Buna seara
sunt chiriaș intrun bloc ANL.doresc sa inchid balconul cu jaluzele din plastic(rulouri).Am nevoie de autorizatie de constructie?Mulțumesc
(vezi toată discuția)