avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de chirii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de chirii

As dori as stiu ce reprezinta "fond chirii", pe care administratorul l-a trecut pe lista de intretinete si unde mi-a impus suma de plata de 100 RON. Precizez ca e prima data cand mi-a trecut o astfel de cheltuiala, insa celorlalti proprietari nu! I-am cerut clarificari, dar "e in concediu" 2 saptamani, iar eu at trebui sa achit intetinerea ca sa nu intru in penalizari. Mentionez ca nu am inchiriat niciodata nimic de la asociatia de proprietari din care fac parte de mai bine de 1 an. Multumesc!
BIU
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Moneda nationala este leul
Nu o sa vedeti pe nicio moneda nationala inscris RON
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
In temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru suma perceputa
Multumesc pentru raspuns. Evident, ca moneda nationala este leul, insa simbolul in randul monedelor nationale este RON!
Revenind la intrebarea mea, totusi, ce reprezinta acest "Fond chirii", avand in vedere ca timp de 1 luna nu are cine sa-mi raspunda (atat presedintele, cat si administratorul sunt in concediu), iar eu trebuie sa-mi platesc intretinerea pentru a nu mi se percepe majorari de intarziere! Pot sa-mi achit suma de plata fara aceasta suma de 100 lei, tinand cont ca nu stiu ce inseamna, fara a fi penalizata?

ynocentta a scris:

1-Moneda nationala este leul
Nu o sa vedeti pe nicio moneda nationala inscris RON
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
In temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru suma perceputa

Conform dispoziii inca in vigoare penalitatile se poat aplica dupa decaderea termenului stabilit pentru plata respectiv 30 de zile peste termenul maxim de plata afisat pe lista de intretinere
Privitor la informarea dv asupra naturii sumei impuse,aveti dreptul in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d sa formulati contestatie impotriva valorii impuse in lista de intretinere
Presedintele de asociatie este obligat sa va raspunda in termen de 7 zile
Ati precizat ca presedintele si administartorul de imobil nu pot sa va clarifice natura sumei impuse
Nu aveti cenzor/comisie de cenzori?
Lista de intretinere nu este verificata si vizata pentru legalitate de catre un cenzor?
Buna ziua, revenind la intrebadea mea initiala cu privire la " fond chirii", am primit raspuns de la administratie su anume ca suma de 100 lei este stabilita de CEX pentru cei care folosim "fatada blocului" pentru antene parbolice ( eu am instalata o astfel de antena pe grilajul balconului meu, nicidecum pe fatada blocului) si astfel ni se percepe o chirie ( deloc de neglijat, zic eu) de 100 lei/luna. Eu consider aceasta taxa ilegala! Ce spuneti?

ynocentta a scris:

Conform dispoziii inca in vigoare penalitatile se poat aplica dupa decaderea termenului stabilit pentru plata respectiv 30 de zile peste termenul maxim de plata afisat pe lista de intretinere
Privitor la informarea dv asupra naturii sumei impuse,aveti dreptul in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d sa formulati contestatie impotriva valorii impuse in lista de intretinere
Presedintele de asociatie este obligat sa va raspunda in termen de 7 zile
Ati precizat ca presedintele si administartorul de imobil nu pot sa va clarifice natura sumei impuse
Nu aveti cenzor/comisie de cenzori?
Lista de intretinere nu este verificata si vizata pentru legalitate de catre un cenzor?

Alte discuții în legătură

Chirie antene banci unlocatar unlocatar Buna ziua Am descoperit ca [b]bancile[/b] de la parterul blocului au antene puse pe acoperisul blocului fara a anunta in vreun fel asociatia de ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv constituit dintr-o singura persoana? gabriela constantinescu gabriela constantinescu Aceasta este situația la blocul nostru: comitetul executiv a rămas cu o singura persoana. Erau doi, dar unul s-a demis. Întrebarea mea este: sint legale ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației de proprietari este chiriaș în blic de peste 15 ani Miss Bria Miss Bria Bună ziua, Sunt membru al asociației de proprietari pentru apartamentul deținut în proprietate la adresa de domiciliu. Precizez ca la o adunare ... (vezi toată discuția)