gabriela constantinescu a scris:
Problema la blocul nostru este că la AG nu se prezintă nimeni, fiind ff multi chiriași dezinteresați, alții sunt atât de bătrâni, aproape senili, câteva apt. nelocuite.
Întrebarea mea este : au dreptul în aceste condiții să ne ceară (afișând la cotele de întreținere) 50 lei de la fiecare apartament pt. fondul de reparații ?
Repet, în Com. Ex. este o singură persoană, A.G. nu se tine pt. că nu se prezintă nimeni.
Sunt eu obligată în condițiile astea sa plătesc F.R. ? Mulțumesc.
Din ce relatați dvs. totul e clar ... cum de n-au sesizat ceilalți care sunt mai vechi pe Forum, că în speța dată se spune clar de faptul că Adunările Generale nu sunt convocate deloc, iar Comitetul Executiv e total ilegal, format din ... un singur membru, fapt ce vă obligă să intentați un proces Asociației de care aparțineți, deoarece nu are nici măcar o conducere legală !
Să cereți din start Nulitatea Absolută a hotărârilor luate fără aprobarea Adunării Generale anuale, cerând și stornarea sumelor impuse de președinte pentru fondurile Asociației, care nu pot exista dacă nu s-au votat în cadrul Bugetului anual, în Adunarea Generală legal convocată ... dar la dvs. ea nici n-a existat.
Tot așa, puteți cere Nulitatea Absolută a deciziilor Comitetului Executiv, deoarece ședințele acelui Comitet sunt total ilegale !
Legea 230/2007, art.30, alin.(2):
Şedinţele Comitetului Executiv sunt legal întrunite dacă jumătate plus unu din numărul membrilor săi sunt prezenţi. Şedinţele Comitetului Executiv pot fi convocate de preşedintele Asociaţiei de Proprietari sau de jumătate plus unu din numărul membrilor ei.
Art.31, alin.(2):
Preşedintele Asociaţiei de Proprietari supraveghează şi urmăreşte aplicarea hotărârilor Adunării Generale, respectarea prevederilor Statutului şi Acordului de Asociere, precum şi
aplicarea deciziilor Comitetului Executiv. Acesta, în funcţie de situaţie,
poate propune Comitetului Executiv sau Adunării Generale, după caz, măsuri împotriva celor care nu respectă regulile, regulamentele, hotărârile şi deciziile Asociaţiei, conform prevederilor legale şi statutare.
Odată ce Adunările Generale sunt vitale, este clar că activitatea în Asociația dvs. e total ilegală și ați putea chiar să cereți dizolvarea Asociației, dar asta e ceva mai dificil dacă nu știți ce articole să invocați, deoarece scopul Asociației nu mai este atins și dizolvarea e posibilă.
Sau mai bine așteptați noua Lege a Asociațiilor nr. 196/2018, pentru a cere Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunărilor Generale, deoarece nu mai există restricția termenului de maxim 45 de zile pentru a cere nulitatea.
Ulterior, dacă veți câștiga, veți cere și Nulitatea Absolută a Contractului de Mandat al președintelui, care, dacă n-a fost ales de Adunarea Generală, se consideră că nu are nicio calitate în Asociație.