avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce acțiune în Justiție putem face dacă la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce acțiune în Justiție putem face dacă la Asociația noastră nu s-a afișat niciodată la Avizier nicio decizie a Comitetului Executiv ?

Și în noua Lege nr. 196/2018, dar și în ne-abrogata Lege nr. 230/2007 (și în H.G. nr. 1588/2007) există stipulată obligația de a afișa la Avizierele scărilor din orice Asociație de Proprietari deciziile Comitetului Executiv. Multe ședințe ale Comitetului Executiv fiind lunare, ar trebui afișate la Aviziere minim 12 decizii pe an !
Citez obligația aflată în H.G. nr. 1588/2007, alin.(3): „Deciziile Comitetului Executiv se consemnează în registrul de decizii al Comitetului Executiv și se afișează la Avizier.”
Dar noua Lege nr. 196/2018 e și mai explicită decât legea veche (încă ne-abrogată):
Art.55 - (3) Ședințele Comitetului Executiv se țin cel puțin o dată pe lună, și se convoacă pe bază de Tabel Convocator, de președintele Asociației de Proprietari sau de jumătate plus unu din numărul membrilor săi, cu cel puțin 5 zile înainte de data stabilită pentru ședință.
(4) Deciziile Comitetului Executiv se consemnează în registrul unic de procese-verbale al Asociației de Proprietari și SE SEMNEAZĂ DE TOȚI MEMBRII PREZENȚI, PRECUM ȘI DE CĂTRE CENZOR ȘI SE AFIȘEAZĂ LA AVIZIER ÎN TERMEN DE 3 ZILE DE LA DATA ȘEDINȚEI COMITETULUI EXECUTIV.
(5) Administratorul, precum și cenzorul sau membrii comisiei de cenzori, chiar dacă sunt proprietari, nu pot fi membri ai Comitetului Executiv al Asociației de Proprietari.

Cum procedăm dacă în cadrul Asociației noastre nu s-a afișat niciodată la Avizierele celor 28 de scări, nicio decizie a Comitetului Executiv ?
Eu zic că dacă n-am fost înștiințați de toate deciziile Comitetului Executiv, avem dreptul să cerem în Instanță Nulitatea Absolută a acestor decizii care e obligatoriu să fie publice la Avizierele tuturor scărilor, pentru a putea fi aplicabile și legale !
Nu poți da decizii obligatorii pe ascuns, fără a le arăta tuturor proprietarilor, cel puțin prin afișarea lor la Avizierele tuturor scărilor dintr-o Asociație de Proprietari !
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
flory_mr, utilizator
Faceti cerere si solicitati Xerox dupa ele.
Apoi veti vedea...

Nulitate absoluta nu este...
Actiunea va avea ca obiect :obligatia de a face.
Da, dar eu vreau să cer și Nulitatea Absolută a acestor decizii ale așa-zisului Comitet Executiv, deoarece acesta era alcătuit din ... două membre ale acestui fals Comitet Executiv, din care una, președinta, nu era proprietară a niciunui imobil din Condominiu, astfel încălcând grav Legea 230/2007, art.9, care spune că doar membrii proprietari ai Asociației au dreptul de a vota, de a candida și de a fi aleși în funcții de conducere !
Vreau să cer Nulitatea Absolută deoarece H.G. nr. 1588/2007, art. 16 spune clar că membrii Comitetului trebuie să fie în număr impar. Astfel, cum legea interzice să ai doar un membru proprietar, este obligatoriu ca membrii Comitetului Executiv să fie în număr de minim 3 !
Știind aceste ilegalități ale șefilor Asociației, logic și legal ar fi ca toate deciziile C.E. să fie nule, de fapt și de drept, pentru că n-au întrunit prevederile legale.
Ce ziceți n-am gândit logic, dar mai ales conform legilor ?
Aș putea cere direct Nulitatea Absolută în noul proces, sau să rămân la Obligația de a Face, care nu prea are putere de anulare a acestor decizii ?
In situatia precizata cand presedintele nu detine calitatea de membru proprietar mergeti direct pe actiune de anulare toate hotarari dispuse de respectivul presedinte care nu intruneste conditiile legal impuse
Deja am câștigat definitiv un proces cu Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunării Generale din 30.05.2015, și acum sunt pe rol alte două procese cu același obiect (pentru A.G. din 2017 și 2018), deoarece n-au fost convocați legal toți membrii proprietari ai Asociației.
Dar acum vreau să cer și Nulitatea Absolută a deciziilor Comitetului Executiv, deoarece s-au încălcat câteva articole de legi, pe care le-am enumerat mai sus.
Ce ziceți, am șanse ca în Instanțe să obțin Nulitatea Absolută a tuturor deciziilor C.E. luate ilegal, inclusiv pentru faptul că ele n-au fost afișate niciodată la Aviziere, încălcând grav legile din domeniu, deoarece proprietarii n-au luat la cunoștință de deciziile luate pe ascuns în Comitetul Executiv ?
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Ag si consecintele ei MetalOne MetalOne Buna ziua! La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de adunare generala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Care sunt va rog motivele pentru care pot solicita in instanta anularea unui proces verbal de adunare generala a unei asociatii de proprietari? Daca acel PV ... (vezi toată discuția)