avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce acțiune în Justiție putem face dacă la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce acțiune în Justiție putem face dacă la Asociația noastră nu s-a afișat niciodată la Avizier nicio decizie a Comitetului Executiv ?

Și în noua Lege nr. 196/2018, dar și în ne-abrogata Lege nr. 230/2007 (și în H.G. nr. 1588/2007) există stipulată obligația de a afișa la Avizierele scărilor din orice Asociație de Proprietari deciziile Comitetului Executiv. Multe ședințe ale Comitetului Executiv fiind lunare, ar trebui afișate la Aviziere minim 12 decizii pe an !
Citez obligația aflată în H.G. nr. 1588/2007, alin.(3): „Deciziile Comitetului Executiv se consemnează în registrul de decizii al Comitetului Executiv și se afișează la Avizier.”
Dar noua Lege nr. 196/2018 e și mai explicită decât legea veche (încă ne-abrogată):
Art.55 - (3) Ședințele Comitetului Executiv se țin cel puțin o dată pe lună, și se convoacă pe bază de Tabel Convocator, de președintele Asociației de Proprietari sau de jumătate plus unu din numărul membrilor săi, cu cel puțin 5 zile înainte de data stabilită pentru ședință.
(4) Deciziile Comitetului Executiv se consemnează în registrul unic de procese-verbale al Asociației de Proprietari și SE SEMNEAZĂ DE TOȚI MEMBRII PREZENȚI, PRECUM ȘI DE CĂTRE CENZOR ȘI SE AFIȘEAZĂ LA AVIZIER ÎN TERMEN DE 3 ZILE DE LA DATA ȘEDINȚEI COMITETULUI EXECUTIV.
(5) Administratorul, precum și cenzorul sau membrii comisiei de cenzori, chiar dacă sunt proprietari, nu pot fi membri ai Comitetului Executiv al Asociației de Proprietari.

Cum procedăm dacă în cadrul Asociației noastre nu s-a afișat niciodată la Avizierele celor 28 de scări, nicio decizie a Comitetului Executiv ?
Eu zic că dacă n-am fost înștiințați de toate deciziile Comitetului Executiv, avem dreptul să cerem în Instanță Nulitatea Absolută a acestor decizii care e obligatoriu să fie publice la Avizierele tuturor scărilor, pentru a putea fi aplicabile și legale !
Nu poți da decizii obligatorii pe ascuns, fără a le arăta tuturor proprietarilor, cel puțin prin afișarea lor la Avizierele tuturor scărilor dintr-o Asociație de Proprietari !
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
flory_mr, utilizator
olimpiaJ a scris:

Ştiu că este mai bine să fim separaţi ...mai ales că 90% dintre proprietari sunt contorizaţi individual la toate utilităţile... din păcate nu vor toţi să ne separăm şi asta este o problemă...am citit noua lege , doar că există 3 adunări generale care nu au fost convocate conform legii ( şi implicit hotărârile luate acolo sunt nelegale) şi doresc să deschid o acţiune de nulitate absolută iar în acest caz am un pic nevoie de ajutor să formulez acţiunea.

Vedeți cum am câștigat eu procesul în maxim 3 termene, plus Apelul. Dacă invocați H.G. nr.1588/2007, este arhi-suficient să se anuleze retroactiv toate hotărârile Adunării Generale ilegal convocate ! www.avocatnet.ro/forum/discu...
Dacă șefii Asociației dvs. nu prezintă Tabelul Nominal Convocator semnat de TOȚI proprietarii, acele hotărâri devin nule de drept și orice Instanță va acționa în consecință, pentru că acel articol 14 e extrem de explicit !
Acum eu mă pregătesc să cer Executarea Silită a acelei sentințe, să invoc principiul „restitutio in integrum” pentru a mi se returna și banii ceruți ilegal pentru diferitele Fonduri ale Asociației, într-o falsă Adunare Generală, ilegal convocată în 2015 !
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
flory_mr, utilizator
mulţumesc frumos ...am să folosesc sfaturile dumneavoastră ...sper ca între timp să reuşim să convigem şi pe ceilalţi vecini care sunt sceptici, să ne separăm de această asociaţie
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
olimpiaJ, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ag si consecintele ei MetalOne MetalOne Buna ziua! La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)