„2. De când nu este asigurat cvorumul prevazut în statut al componentei comitetului executiv nu a fost convocata adunare generala a asociației de proprietari ?”
Ați punctat bine prin întrebarea dvs., dacă a fost cel puțin o Adunare Generală de când semnează actele Asociației doar cei doi membri ai Comitetului Executiv
(de fapt, ei mi-au zis că ar fi fost aleși 5 membri, dar restul de 3 nu vin la ședințe de peste un an - util și practic ar fi să le cerem registrul de decizii al Comitetului Executiv, să vedem dacă și când au semnat doar cei doi membri, și pentru acele decizii să cerem Nulitatea Absolută).
Și acum să revin la întrebarea pusă de dvs., prin care dovedim ilegalitatea clară. Din păcate pentru ei, cei doi membri ai Comitetului Executiv au semnat și procesele verbale ale celor două Adunări Generale din 2017, dar și procesele verbale ale celor două Adunări Generale din 2018, fapt care poate duce la NULITATEA ABSOLUTĂ a celor 4 Adunări Generale din ultimii 2 ani (am fost pe fază și am intentat două procese diferite pentru a anula definitiv hotărârile luate în cele două Adunări Generale Reconvocate din 2017 și 2018).
Ce ziceți, nu gândesc corect d.p.d.v. juridic,
să anulăm aceste acte semnate contra legii, știind că ele aduc prejudicii membrilor proprietari prin încălcarea unor norme juridice clare, mai ales că Adunările Generale anuale au o anumită obligație de a respecta niște reguli stricte pentru a fi declarate ca fiind valabile și legale ?
Pentru a fi și mai explicit, este evident că dacă au semnat doar cei doi membri ai Comitetului Executiv (chiar dacă ar fi fost aleși 5 membri, actele nu puteau fi legale știind că ei nu mai participau de peste un an la nicio ședință a C.E.), orice act semnat de doar doi membri care nici nu sunt în număr impar, ar trebui să fie declarat NUL de către Instanțele de Judecată, în special conform art. 25, alin. 4 din Legea 230/2007, care este explicit în sensul celor expuse de mine aici:
(4) Hotărârile Adunărilor Generale (...) se semnează de către toți membrii Comitetului Executiv și se comunică în scris tuturor proprietarilor.
Citind acest art. 25, alin. 4, vedem că în cazul expus de mine s-au încălcat minim două obligații:
1. Hotărârile Adunărilor Generale anuale din ultimii ani n-au fost semnate de către TOȚI membrii Comitetului Executiv, dacă ne luăm după declarațiile conducerii că ar fi fost aleși 5 membri ai Comitetului Executiv, dar ei ... au lipsit total din ecuație, refuzând să participe activ ca membri în conducerea Asociației, dovada clară constând în lipsa semnăturilor lor de pe actele vitale ale Asociației.
2. Hotărârile Adunărilor Generale nu s-au comunicat în scris TUTUROR PROPRIETARILOR, deoarece șefii Asociației nu pot aduce dovada în Instanță că au făcut acest lucru cu hotărârile oricărei Adunări Generale anuale, să-i informeze inclusiv pe proprietarii plecați din localitate, pentru a ști ce și cui plătesc venituri lunare și bani pentru fondurile Asociației, dar și pentru a ști cine îi conduce, dacă-și respectă obligațiile legale.
Legile îi obligă pe șefii Asociației să-i anunțe pe toți membrii proprietari ai Asociației pentru orice decizie și hotărâre luată, altfel se consideră că n-au fost informați, încălcându-le drepturile.