Cum procedăm în cazul în care membrii Comitetului Executiv au fost deja aleși în Adunarea Generală, dar ulterior s-a dovedit că ei nu erau membri ai Asociației respective, semnatari ai Acordului de Asociere (nu s-a găsit un acord de voință al acestora - un act adițional) ?
Nu ar trebui să cerem Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunării Generale, deoarece s-au încălcat Norme Publice, de interes general, deoarece au fost aleși falși conducători ai Asociației, care nu erau membri ai acelei Asociații, care să fi semnat în Acordul de Asociere al Asociației, ca dovadă a faptului că erau membri cu drepturi depline și că
puteau vota, candida sau să fie aleși conform legislației din domeniul Asociațiilor de Proprietari ?
Art. 54. - (1) Membrii Comitetului Executiv sunt desemnați de către Adunarea Generală a Asociației de Proprietari, dintre MEMBRII Asociației de Proprietari.
Pentru a fi mai explicit, citez din Legea nr. 196/2018, art.2, care e definiția Acordului de Asociere, dar și definiția legală a membrilor Asociației de Proprietari care au drepturi depline în acea Asociație:
Art. 2. - În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
a) Acord de Asociere - actul care consfințește decizia a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor dintr-un Condominiu de a se asocia în condițiile prezentei legi;
o) Membru al Asociației de Proprietari - proprietarul semnatar al Acordului de Asociere sau al unei cereri depuse la Asociație.
Cum noi nu știm câți mai sunt și membri și proprietari în Asociația noastră cu 458 de proprietari (teoretici, ne-actualizați din ... 1997), este logic că
putem cere dizolvarea acestei false Asociații, deoarece inclusiv la Adunările Generale au (avut) dreptul să voteze sau să candideze doar membrii proprietari, altfel s-a încălcat grav Legea 230/2007, art. 7 și art. 9 !
Ce ziceți, nu este total ilegală persoana juridică Asociația de Proprietari care nu are nimic în regulă - nici sediu, nici conducere aleasă legal și statutar, Adunările Generale sunt ilegal convocate, cel puțin din 2008 până azi, nu știm clar cine sunt proprietarii și membrii Asociației, etc. ?
Eu am dat ca exemplu sugestiv Asociația noastră, dar
cred că în situația asta sunt mai toate Asociațiile de Proprietari mai mari de un bloc (un Condominiu).