avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum procedăm în cazul în care membrii Comitetului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum procedăm în cazul în care membrii Comitetului Executiv au fost aleși în Adunarea Generală, dar se dovedește că nu sunt membri ai Asociației ?

Cum procedăm în cazul în care membrii Comitetului Executiv au fost deja aleși în Adunarea Generală, dar ulterior s-a dovedit că ei nu erau membri ai Asociației respective, semnatari ai Acordului de Asociere (nu s-a găsit un acord de voință al acestora - un act adițional) ?
Nu ar trebui să cerem Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunării Generale, deoarece s-au încălcat Norme Publice, de interes general, deoarece au fost aleși falși conducători ai Asociației, care nu erau membri ai acelei Asociații, care să fi semnat în Acordul de Asociere al Asociației, ca dovadă a faptului că erau membri cu drepturi depline și că puteau vota, candida sau să fie aleși conform legislației din domeniul Asociațiilor de Proprietari ?
Art. 54. - (1) Membrii Comitetului Executiv sunt desemnați de către Adunarea Generală a Asociației de Proprietari, dintre MEMBRII Asociației de Proprietari.

Pentru a fi mai explicit, citez din Legea nr. 196/2018, art.2, care e definiția Acordului de Asociere, dar și definiția legală a membrilor Asociației de Proprietari care au drepturi depline în acea Asociație:
Art. 2. - În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
a) Acord de Asociere - actul care consfințește decizia a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor dintr-un Condominiu de a se asocia în condițiile prezentei legi;
o) Membru al Asociației de Proprietari - proprietarul semnatar al Acordului de Asociere sau al unei cereri depuse la Asociație.

Cum noi nu știm câți mai sunt și membri și proprietari în Asociația noastră cu 458 de proprietari (teoretici, ne-actualizați din ... 1997), este logic că putem cere dizolvarea acestei false Asociații, deoarece inclusiv la Adunările Generale au (avut) dreptul să voteze sau să candideze doar membrii proprietari, altfel s-a încălcat grav Legea 230/2007, art. 7 și art. 9 !
Ce ziceți, nu este total ilegală persoana juridică Asociația de Proprietari care nu are nimic în regulă - nici sediu, nici conducere aleasă legal și statutar, Adunările Generale sunt ilegal convocate, cel puțin din 2008 până azi, nu știm clar cine sunt proprietarii și membrii Asociației, etc. ?
Eu am dat ca exemplu sugestiv Asociația noastră, dar cred că în situația asta sunt mai toate Asociațiile de Proprietari mai mari de un bloc (un Condominiu).
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 23:46, 25 Noiembrie 2018
Afara cu ei si alegeti altii.
Cand vor devein membri ai asociatiei.... poate vor fi si membrii in Com. ex. la viitoarele alegeri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar e o mare și gravă problemă, știind că deja au semnat multe procese verbale cu Decizii ale Comitetului Executiv, cu toate că nu aveau nicio calitate în Asociație !
Ce ziceți, invocând în Instanță Nulitatea Absolută a acelor Decizii ale Comitetului Executiv, n-ar trebui implicit declarată și Nulitatea Absolută a oricărui proces verbal semnat de către aceștia, inclusiv în cadrul Adunărilor Generale, care, astfel, devin nule, de fapt și de drept ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da.
Numai instanta de judecata poate dispune la cererea partii interesate prin hotarare judecatoreasca anularea hotararilor adunarii generale a membrilor proprietari din cadrul asociatiilor de proprietari constituite la nivelul imobilelor de locuit in comun
Pentru anulare decizii ale comitetului executiv trebuie parcursa procedura similara anularii hotararilor adunarii generale
Asa este. Exact ce spunea si flory_mr dar in alte cuvinte.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
gigiz, utilizator

Alte discuții în legătură

Nici un membru al comitetului executiv nu e(ra) proprietar În cadrul asociaȚiei de proprietari. flory_mr flory_mr De curând, studiind actele primite prin e-mail de la Judecătorie, din dosarul civil pe care-l am cu Asociația de Proprietari, am descoperit ceva uluitor, ... (vezi toată discuția)
Președintele și membrii comitetului executiv trebuie să fie obligatoriu membri semnatari în acordul de asociere pentru a avea dreptul să fie aleși în conducerea asociației. flory_mr flory_mr ATENȚIE ! Dacă președintele și așa-zișii membri ai Comitetului Executiv ai Asociației de Proprietari nu sunt aleși și votați în Adunările Generale ... (vezi toată discuția)