avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... NICI UN MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV NU E(RA) ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

NICI UN MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV NU E(RA) PROPRIETAR ÎN CADRUL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI.

De curând, studiind actele primite prin e-mail de la Judecătorie, din dosarul civil pe care-l am cu Asociația de Proprietari, am descoperit ceva uluitor, care arată ce impostori și incompetenți ne conduc !
Citind ce scriau așa-zișii membri ai Comitetului Executiv în deciziile luate de ei în ședințele lunare, am văzut numele și semnăturile a 3 dintre ei, aceștia fiind toți cei care participau la aceste ședințe în ultimii ani.
Astfel, am descoperit că toți acești 3 pseudo-membri ai Comitetului Executiv nu erau (nu sunt) proprietari ai vreunui imobil din Asociația noastră, fapt ce încalcă grav Legea 230/2007, art. 7 și art. 9, știind că doar membrii proprietari au dreptul să voteze, să candideze sau să fie aleși în conducerea Asociației, implicit și în cadrul Comitetului Executiv.
Ce măsuri legale putem efectua, știind că ... NICI UN MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV NU E(RA) PROPRIETAR ÎN CADRUL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, aceștia ne-având dreptul legal de a semna acte în numele Asociației noastre, ne-fiind nici măcar membri semnatari ai Acordului de Asociere ?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 19:00, 17 Septembrie 2018
Atunci ce calitate au/aveau? Locuiau/locuiesc in imobil? Sunt/erau rude cu proprietarii?
Daca nu aveau calitatea de membru se intelege ca toate deciziile luate in ultimii 3 ani sunt lovite de nulitate.
1. Președinta H.L. a fost aleasă pe 06.04.2013 în acea funcție, dar noi n-am știut până acum un an că ea nu avea niciun act de proprietate a unui imobil din cadrul Asociației (nu era înscrisă în Cartea Funciară, dreptul acesta avându-l doar mama ei).
La fel, ea nu e nici membră a Asociației noastre, știind că n-a semnat nici un act adițional în Acordul de Asociere, nici până în ziua de azi.
2. Am dovada că și ceilați doi falși membri ai Comitetului Executiv nu sunt membri proprietari, chiar dacă locuiesc în cadrul Asociației de mult timp - art. 7 și art. 9 din Legea 230/2007 sunt explicite în sensul ăsta.
Ce ziceți, aș putea obține sentința de Nulitate Absolută a acestor Decizii ale Comitetului Executiv din ultimii ani, dacă niciun membru al C.E. nu era membru proprietar ?
Și ce ar urma după această sentință, cum se va aplica, mai concret ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
Hotararea ramane la latitudinea judecatorului, nu ne putem pronunta in acest sens.
Dar ați afirmat că dacă am dreptate, actele semnate de ne-proprietari sunt clar lovite de Nulitate Absolută - legile sunt explicite în cazul expus de mine.
Eu le-am mai anulat absolut două Adunări Generale, dar pentru Deciziile Comitetului Executiv n-am încercat.
În principiu, ar trebui să se anuleze și aceste acte juridice, așa cum am reușit cu hotărârile Adunărilor Generale.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
Cum au ajuns acei cetateni sa fie numiti membrii in comitetul executiv ?

Alte discuții în legătură

Legalitatea convocării unei adunări generale extraordinare flory_mr flory_mr Vineri, 07.09.2018, s-a afișat la Avizierele celor 28 de scări din Asociația noastră, câte un Convocator prin care se anunță pentru azi, 14.09.2018, ... (vezi toată discuția)
Ce acțiune în justiție putem face dacă la asociația noastră nu s-a afișat niciodată la avizier nicio decizie a comitetului executiv ? flory_mr flory_mr Și în noua Lege nr. 196/2018, dar și în ne-abrogata Lege nr. 230/2007 (și în H.G. nr. 1588/2007) există stipulată obligația de a afișa la Avizierele ... (vezi toată discuția)