avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... NICI UN MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV NU E(RA) ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

NICI UN MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV NU E(RA) PROPRIETAR ÎN CADRUL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI.

De curând, studiind actele primite prin e-mail de la Judecătorie, din dosarul civil pe care-l am cu Asociația de Proprietari, am descoperit ceva uluitor, care arată ce impostori și incompetenți ne conduc !
Citind ce scriau așa-zișii membri ai Comitetului Executiv în deciziile luate de ei în ședințele lunare, am văzut numele și semnăturile a 3 dintre ei, aceștia fiind toți cei care participau la aceste ședințe în ultimii ani.
Astfel, am descoperit că toți acești 3 pseudo-membri ai Comitetului Executiv nu erau (nu sunt) proprietari ai vreunui imobil din Asociația noastră, fapt ce încalcă grav Legea 230/2007, art. 7 și art. 9, știind că doar membrii proprietari au dreptul să voteze, să candideze sau să fie aleși în conducerea Asociației, implicit și în cadrul Comitetului Executiv.
Ce măsuri legale putem efectua, știind că ... NICI UN MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV NU E(RA) PROPRIETAR ÎN CADRUL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, aceștia ne-având dreptul legal de a semna acte în numele Asociației noastre, ne-fiind nici măcar membri semnatari ai Acordului de Asociere ?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 19:00, 17 Septembrie 2018
ynocentta a scris:

Cum au ajuns acei cetateni sa fie numiti membrii in comitetul executiv ?

Cine mai știe ce a făcut această impostoare de președintă a Asociației noastre, deoarece ea nici nu convoacă legal ședințele Adunărilor Generale, să informeze toți proprietarii, conform H.G. nr. 1588/2007, art. 14, alin.5 (datorită ne-convocării legale, pe 31.03.2018 au fost prezenți doar ... 17 membri proprietari din totalul de 458 ai Asociației noastre), nici nu discută clar în acele ședințe, așa ilegale cum sunt, să știm și noi detalii despre componența conducerii (inclusiv dacă președintele și acei așa-ziși membri ai Comitetului Executiv sunt membri proprietari în cadrul Asociației), să știm și noi de ce avem un miliard de lei în contul Fondului de Reparații și pe mai multe scări din totalul de 28 nu s-a văruit măcar de peste 30 de ani, și multe altele.
Dar eu am întrebat inițial pe acest Topic dacă se poate da sentința de Nulitate Absolută și deciziilor Comitetului Executiv dacă în componența lui toți 3 membrii nu erau și nu sunt proprietari - toate actele semnate de acești ilegaliști ar trebui, logic, anulate retro-activ !
Implicit, dacă în Adunările Generale din ultimii ani au fost votați indivizi care nu erau membri, nici proprietari ai Asociației, încălcând Legea 230/2007, art. 7 și art. 9, este logic și legal să se anuleze retro-activ și hotărârile Adunărilor Generale, deoarece s-au încălcat norme de drept publice, fiind mințiți și înșelați aproape 460 de proprietari !
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
ynocentta a scris:
Cum au ajuns acei cetateni sa fie numiti membrii in comitetul executiv ?

Vă dați seama, că noi, proprietarii, n-aveam de unde să știm că președinta ilegalistă și cei doi așa-ziși membri ai Comitetului Executiv (din anii 2017-2018), nu aveau niciun act de proprietate al vreunui imobil din Condominiul nostru.
Am sesizat asta după ce am apelat la oficiul de Cadastru, știind că suntem în proces cu acești impostori care nu erau legal aleși în Adunările Generale anuale.
VOM CERE NULITATEA ABSOLUTĂ A ORICĂRUI ACT SEMNAT DE CEI 3 NE-PROPRIETARI ȘI NE-MEMBRI AI ASOCIAȚIEI NOASTRE DE ... PROPRIETARI (e suficientă titulatura asta, să vezi că numai proprietarii au voie să voteze și să candiceze). VOM CERE ÎN iNSTANȚĂ SĂ NE RETURNEZE ORICE INDEMNIZAȚIE PRIMITĂ DE LA NOI ÎN MOD ILEGAL ȘI ABUZIV.
Vedeți minunea descoperită de mine, după ce am făcut câteva investigații pe la cei 3 impostori care erau „șefii” noștri (dar n-aveau calitatea de membri și de proprietari), să văd prin vecini dacă aceștia erau și sunt proprietari ai vreunui imobil din Asociația noastră, să poată vota inclusiv în Comitetul Executiv.
Stupoare, nu era membru proprietar nici măcar un individ din cei 3 așa-ziși membri ai Comitetului Executiv, „aleși” total ilegal în Adunările Generale, și care se vor alege și cu un dosar penal, în solidar, deoarece au semnat în mod ilegal și fraudulos acte ale Asociației, fără a avea vreo calitate de membru proprietar în acea Asociație !
Vedeți un din deciziile ilegale ale acestor 3 impostori ne-proprietari, luate în ședința Comitetului Executiv din 21.04.2017, decizie care valida hotărârile Adunării Generale din 12.03.2016: [ link extern ]
Ce ziceți, nu este evident că se va câștiga lejer un proces prin care se va da sentința de Nulitate Absolută a acestor acte juridice total ilegal votate de către persoane care nu erau membre proprietare ale Asociației pe care o conduceau ilegal și abuziv ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea convocării unei adunări generale extraordinare flory_mr flory_mr Vineri, 07.09.2018, s-a afișat la Avizierele celor 28 de scări din Asociația noastră, câte un Convocator prin care se anunță pentru azi, 14.09.2018, ... (vezi toată discuția)
Ce acțiune în justiție putem face dacă la asociația noastră nu s-a afișat niciodată la avizier nicio decizie a comitetului executiv ? flory_mr flory_mr Și în noua Lege nr. 196/2018, dar și în ne-abrogata Lege nr. 230/2007 (și în H.G. nr. 1588/2007) există stipulată obligația de a afișa la Avizierele ... (vezi toată discuția)