avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie antene banci
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie antene banci

Buna ziua

Am descoperit ca bancile de la parterul blocului au antene puse pe acoperisul blocului fara a anunta in vreun fel asociatia de proprietari.
Comitetul a stabilit sa li se percepa o chirie care li se va afisa la prima intretinere pe martie.
Putem cere chirie pentru lunile trecute? Cam ce sume se percep la dv prin alte asociatii.Eu m-am interesat si am aflat ca intre 200euro pe an si pana la 1200 euro pe an (100 euro pe luna).
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
unlocatar, utilizator
Faceti mai intai o notificare catre bancile respective prin care sa le aduceti la cunostinta hotararea luata de catre asociatia de proprietari cu privire la perceperea chiriei incepand cu luna martie, in caz de neplata urmand sa-i actionati in instanta. Cuantumul chiriei il stabileste adunarea generala a asociatiei de proprietari.
De ce sa fac notificare catre banci?Cum sa dau in judecata banca?
Banca e chirias nu proprietar.Asociatia nu da in judecata pentru neplata chiriasul ci proprietarul.

Cum sa stabileasca adunarea suma chiriei?Adica sa faci sedinta pentru stabilirea unei chirii?
Comitetul pentru ce exista?
unlocatar, utilizator
Din cate stiu sunt niste antene pentru sistemele de alarma, dar pot fi si pentru comunicatii in unde ultrascurte (nu de telefonie mobila) - trebuie sa va informati.
Oricum ar fi, chiar daca bancile au spatii comune cu dvs. in bloc, pot sa le monteze pe bloc doar cu acordul as. prop.
In mod normal, toate firmele de la parterul blocurilor, din punct de vedere al utilitatilor, precum si a altor servicii, depind de as. prop. In acest sens, cand s-a cerut de la RC (reg. comertului) aprobarile necesare functionarii punctului de lucru, a fost nevoie de aprobarea com. executiv. Cum s-a dat acordul? S-a intocmit o Conventie intre as. prop. si firme? Daca nu, trebuie sa o faceti si vedeti cum includeti si aprobarea ca bancile sa monteze antene pe terasa sup.
Nu prea puteti sa le cereti bani pentru perioada trecuta, dar puteti purta discutii cu privire la valoarea chiriei, avand in vedere si perioada pierduta...
Noi avem montate pe bloc antene GSM, astfel ca valoarea chiriei este mai mare. In cazul dvs. nu stiu, dar daca asa v-ati informat prin zona, dati-i bataie...
Antenele sunt pentru internet(placute de 15cm x15cm.Sunt montate pe paratraznetul blocului care este cel mai inalt punct.
Blocul e nou si acordul probabil s-a dat de dezvoltator cand nu era asociatie constituita si noi nu eram mutati.Toate firele sunt ascunse parca special.Ne-am dat seama cand cineva de la mansarda s-a vaitat de dureri de cap.Paratraznetul e prevazut cu trepte si am putut urca sa vedem daca este ceva pe el.Firele sunt ascunse foarte foarte bine prin interiorul paratraznetului si apoi ies exact spre a fi confundate cu curentul aerului conditionat in cazul ambelor banci.

Intrebare : De ce ar trebui sa fac conventie ?Daca nu doresc ce faca?Cu cine sa fac ca cei din banca sunt niste simpli angajati si nu au putere de decizie.
Nu e mai simplu sa le-o afisez la lista.Si asa nu ii intereseaza in cazul uneia dintre banci.
unlocatar, utilizator
Si noi in Constanta ne-am aflat in aceiasi situatie cu antenele pentru internet
Noi am parcurs urmatoarele etape
1-adunarea generala a hotarat ca pentru utilizarea spatiului de pe terasa,operatorului sa ii fie perceputa chirie lunara
2-Presedintele de asociatie a comunicat operatorului obligatia de a se prezenta in vederea incheierii de contract de inchiriere
3-S-a incheiat contract de inchiriere a caror sume lunare sunt evidentiate in lista de intretinere si repartizate in cote individuale tuturor proprietarilor in fondul de reparatii

Alte discuții în legătură

Ce tarife incasati de la firmele de cablu?aveti abonamnt colectiv? unlocatar unlocatar As dori sa stiu ce tarife incasati de la firmele de cablu pentru acordul de cablare a locatarii scarilor dv. A ajuns in sfarsit si la noi o companie de cablu ... (vezi toată discuția)
Fondul de chirii Ana Curca Ana Curca As dori as stiu ce reprezinta \"fond chirii\", pe care administratorul l-a trecut pe lista de intretinete si unde mi-a impus suma de plata de 100 RON. Precizez ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru agentii economici de la parter oret20 oret20 Buna ziua, la parterul blocului unde locuiesc, este un Mega-Image, acesta are montat pe terasa noastra mai multe agregate pentru climatizare si racire ... (vezi toată discuția)