avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie pentru agentii economici de la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie pentru agentii economici de la parter

Buna ziua,
la parterul blocului unde locuiesc, este un Mega-Image, acesta are montat pe terasa noastra mai multe agregate pentru climatizare si racire frigidere, in plus ocupa pentru rampa de aprovizionare un spatiu inafara zidurilor cladiri lat cam de 2 m pe o lungime de 6 m. Ei platesc o chirie pentru aceste spatii, dar nu a mai fost actualizata de aproape 10 ani. Eu in calitate de presedinte de asociatie am fost somat-a de proprietari si comitetul executiv, sa maresc aceasta chirie. Nu am nici mai mica idee cat ar trebui sa cer. Daca cineva are idee cam cat costa chiria pe mp. pentru agenti economici care ocupa un spatiu al proprietarilor, va rog sa-mi spuneti si mie. Va multumesc anticipat ! o zi buna tuturor.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti interesa la alte asociatii de proprietari aflate in situatia dvs.
Un prim pas, ar putea fi sa dublati/ triplati, dupa caz, valoarea actuala, dar tinand cont si de inflatia cumulata, din ultimii 10 ani. Orientativ, vedeti cu cat au crescut preturile, in %, la Mega-Image, in cei 10 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
rampa de aprovizionare un spatiu inafara zidurilor cladiri lat cam de 2 m pe o lungime de 6 m.

Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun pot avea statut privat sau apartin domeniului public
Verificati atent statutul terenului din jurul condominiului inainte de a pretinde chirie pentru ocuparea acestuia
cat costa chiria pe mp. pentru agenti economici care ocupa un spatiu al proprietarilor,

Terenul in discutie nu poate fi al proprietarilor, care nu detin document de proprietate pentru acel spatiu in exteriorul imobilului de locuit in comun
acest răspuns util
Pai ca sa va dam un exemplu. Pentru o antena mica ca de tv de apartament ca pe vremea lui ceausescu ca in poze
[ link extern ]
noi luam bancilor 350lei. Bancile folosesc antenele pe post de rezerva conexiune internet(si alarma) desi au 2 furnizori.
w_v_w_v spunea ca le ia acum vreo 8 ani 200lei la fiecare banca si avea 2 la parter.
La proprietarii care au usa comuna pusa mai in fata le iau unele asociatii cate 100 lei pentru metru patrat ocupat in fata usii prin montarea a inca unui grilaj .
Eu le-as lua chirie si o parte din ea deranjul produs ca zgomot de aparate vreo 5000lei.

Cat este chiaria luata pana acum?
Multumesc pentru raspuns !
Pentru aproximativ 23 mp ocupat de Mega-Image luam o chirie de 3800 euro pe an.
acest răspuns util
Le mariti la 7000 euro.
daca li se pare scup le detaliati in felul urmator :
-pentru rampa atat
-pentru teren atat
-pentru .. atat
-pentru zgomot si caldura dehgazata de aparate care api se duce tot la locatari atat.
Le comunicati ca daca nu vor sa elibere pana la data de ... casi cum ati gasi inlocuitori si gata.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2023
Nivea, utilizator

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru functionare magazin la parterul blocului mirela_v mirela_v Buna ziua. Sunt presedinta unei asociatii de proprietari. Parterul blocului este prevazut, din constructie, cu magazin la parter. Proprietarul spatiului s-a ... (vezi toată discuția)
Pretentii intre asociatiile de proprietari ContSters58959 ContSters58959 in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari in conflict cu agentii economici de la parterul blocului oret20 oret20 Buna ziua, iata ca iar am cateva nelamuriri ! La parterul blocului in care locuiesc, isi desfasoara activitatea inca din anul 2002 un agent economic care ... (vezi toată discuția)