Buna ziua,
iata ca iar am cateva nelamuriri !
La parterul blocului in care locuiesc, isi desfasoara activitatea inca din anul 2002 un agent economic care ocupa un spatiu destul de mare. Un magazin universal.
La receptie marfa si-au construit inca din 2002 o rampa de descarcare marfa, fara avizul proprietarilor,(mentionez ca aceasta rampa este lipita de scara noastra) iar in cealalta parte a scarii au inchis un spatiu pentru depozitare ambalaje si tomberoanele lor.
Administratorul a solicitat acum ca agentul economic sa plateasca o chirie pentru ocuparea spatiului care este pe centura de siguranta a blocului, spatiu care nu depaseste cumulat 20 mp.
Agentul economic este dispus sa ne plateasca o chirie ca sa ne astupe gura. Administratorul a solicitat o chirie echivalenta cu inchirierea unui ap de 2 camere perfect mobilat si cu toate utilitatile.
Intrebarea mea este daca este stipulat in vre-o lege ca putem cere chirie, avand in vedere ca agentul economic este proprietar al spatiului ce il detine, are acte cadastrale si pentru aceste spatii si plateste impozit. Noi cat am putea cere chirie pe an? nu stiu care sunt preturile.
Va multumesc.
multumesc, asa este cum spuneti, dar ca sa ceri o chirie de 3600 euro pe an, ei nu sunt de acord. au propus un 300 euro pe an care se va adauga la cei 3300 euro pe an pe care ii platesc de multi ani pentru ocuparea unei terase mici de deasupra intrarii, pentru agregate (ventilatoare). Ne-au spus ca nu pot plati mai mult. Adica la cei 3300 pe an sa se mai adauge un 3600. Total 6900 euro pe an.
Pentru a nu se intelege gresit...ei deja ne platesc noua, de mai multi ani suma de 3300 euro pe an pentru ocuparea unei terase mici de deasupra intrarii. Administratorul a solicitat pentru ocuparea centurii de siguranta a blocului inca 3600 euro , pe langa cei 3300 euro. Total sa fie 6900 euro pe an. Agentul economic a propus 300 euro pentru ocuparea centurii de siguranta a blocului, care sa se adauge la cei 3300, dar administratorul vrea muuuuult mai muuuuult.
Chiar daca nu este treaba administratorului ci a presedintelui, e in regula, aveti un administrator ce cauta sa aduca beneficii cat mai mari asociatiei. Este de felicitat acest administrator.
Cat priveste suma solicitata iar este in regula. Asociatia cere si e bine sa ceara cat mai mult in functie si de pretul pietii, vadul comercial... Administratorul firmei are interesul sa cheltuiasca, sa ofere cat mai puti si este logic. Asa ca intre cererea asociatiei si oferta comerciantului se poate negocia pana se ajunge la o intelegere.
Multe asociatii pot fi invidioase pe dumneavoastra pentru ca nu obtin nici un leu de la firmele ce functioneaza la parterul blocurilor pe care le administreaza, firme ce ocupa trotuare, ganguri, fatada blocului, aticuri, terase...