avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari in conflict cu agentii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari in conflict cu agentii economici de la parterul blocului

Buna ziua,
iata ca iar am cateva nelamuriri !
La parterul blocului in care locuiesc, isi desfasoara activitatea inca din anul 2002 un agent economic care ocupa un spatiu destul de mare. Un magazin universal.
La receptie marfa si-au construit inca din 2002 o rampa de descarcare marfa, fara avizul proprietarilor,(mentionez ca aceasta rampa este lipita de scara noastra) iar in cealalta parte a scarii au inchis un spatiu pentru depozitare ambalaje si tomberoanele lor.
Administratorul a solicitat acum ca agentul economic sa plateasca o chirie pentru ocuparea spatiului care este pe centura de siguranta a blocului, spatiu care nu depaseste cumulat 20 mp.
Agentul economic este dispus sa ne plateasca o chirie ca sa ne astupe gura. Administratorul a solicitat o chirie echivalenta cu inchirierea unui ap de 2 camere perfect mobilat si cu toate utilitatile.
Intrebarea mea este daca este stipulat in vre-o lege ca putem cere chirie, avand in vedere ca agentul economic este proprietar al spatiului ce il detine, are acte cadastrale si pentru aceste spatii si plateste impozit. Noi cat am putea cere chirie pe an? nu stiu care sunt preturile.
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2016
oret20, utilizator
oret20 a scris:

Administratorul a solicitat o chirie echivalenta cu inchirierea unui ap de 2 camere perfect mobilat si cu toate utilitatile.

Administratorul de imobil nu detine nici o competenta sa impuna c/v chirie
Administratorul de imobil nu are temei legal sa impuna c/v chirie in raport de spatiu cu destinatia de locuinta
Este o diferenta semnificativa intre inchiriere parte comuna si inchiriere spatiu cu destinatia de locuinta
Reprezentantul legal al asociatiei,in limitele legii si ale bunului simt,poate analiza responsabil si poate conveni c.v chirie
Daca vorba @elga ,administratorul se intinde prea mult ,exista varianta ca agentul economic sa renunte si atunci asociatia ramane fara atatia euroi -numai datorita unei analize pripite si a unei pretentii cam deplasate

Mi-ar placea sa aflu> ce inseamna centura blocului pentru dumneavoastra ? Aveti documente? rezulta din acte doveditoare ca suprafata respectiva se afla in proprietatea comuna a asociatiei ? Intreb fiindca la marea majoritate a blocurilor, de la limita zidurilor imobilului incepe DOMENIUL PUBLIC.
Nici eu nu m-am lamurit daca centura de siguranta a blocului este una si aceeasi cu bordura din jurul blocului pentru care platim impozit la stat.
Dar poate ca intelegeti de aici ce insemna centura de siguranta a unei cladiri: [ link extern ]
Revin la problema iniiala si cred ca se face o mare confuzie intre centura blocului si bordura din jurul blocului. Si eu am o nelamurire in aceasta privinta. Practic centura blocului este cea care reprezinta fundatia blocului. Orice casa, chiar si cele de la tara, au o mica centura de jur imprejur pe care se sprijina zidurile casei. Fara aceasta casa s-ar prabusi, s-ar afunda in pamant. Acelasi lucru este si la blocuri si sigur ca intra in atributiile proprietarilor sa o intretina, respectiv sa se faca izolatia hidrofuga, pentru a impiedica infiltrarea apelor pluviale la baza cladirii si patrunderea apei in subsol. Dar bordura din jurul blocului este cu totul altceva si la noi parte din ea este ocupata de agentul economic. Culmea este ca si noi platim impozit pentru aceasta portiune.
Cu aceasta cred ca i-am raspuns si domnului Marius Mihai - si acea bordura este cuprinsa in cota parte indiviza a fiecarui apartament, practic nu ar trebui sa apartina domeniului public. Iar daca s-a modificat vre-o lege ar trebui sa se scoata acel spatiu din cota parte indiviza si noi proprietarii sa nu mai platim impozite pentru acel spatiu. Unde putem afla acest lucru?
Astept un raspuns,
multumesc
Dupa stiinta mea, limita de proprietate este trasata in planul parcelar intocmit de o persoana specializata in cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie pentru agentii economici de la parter oret20 oret20 Buna ziua, la parterul blocului unde locuiesc, este un Mega-Image, acesta are montat pe terasa noastra mai multe agregate pentru climatizare si racire ... (vezi toată discuția)
Zona de protectie bloc lofnan lofnan Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu parter comercial unde functioneaza un restaurant. Acum suntem in procedura infiintarii asociatiei de proprietari. Acest ... (vezi toată discuția)
O firma care inchiriaza un spatiu intr-un bloc rezidential este normal sa apara pe listele lunare de plata a cheltuielilor de intretinere? husseincudop husseincudop Blocul incare locuiesc are inchiriat un spatiu de la parter unei societati comerciale cu mai multi angajati. Pe listele de plata lunare ale cheltuielilor la ... (vezi toată discuția)