avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pretentii intre asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pretentii intre asociatiile de proprietari

in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, contract chirie tot in regula ,apoi asociatia de prop.se desparte si se infinteaza doua as. de prop pentru fiecare scara respectiv sc 1 si sc 2 asa ca, se iveste problema sc.1 unde este antena GSM primeste incontinuare chiria si nu intelege ca 1/2 sa atribuie si as. prop sc 2 ,intrebare mea pot mege in instanta si ce sanse am ca sa obtin aceasta parte din chirie .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:43, 20 Noiembrie 2009
Cred ca trebuie sa va puneti problema in ce masura antena afecteaza proprietatea comuna a sc.2.
Chiria se percepea pe contract, initial, pentru ca asociatia de proprietari (sc.1 + sc.2) intelegea sa-si inchirieze o parte din proprietatea comuna detinatorului antenei.

In urma despartirii celor doua scari s-a facut si partajul proprietatii comune.

A mai fost un topic in care era vorba despre un contract in faza de propunere, cu o asemenea antena, si acolo se punea problema ca detinatorii antenei cereau exclusivitate asupra utilizarii terasei. Poate aici, daca aveti o asemenea clauza in contract, care ar limita utilizarea terasei de catre noua asociatie de pe sc. 2, sa gasiti o justificare pentru a imparti in continuare chiria.
Eu am sustinut de mai multe ori pe acest forum si nu numai aici, faptul ca toate cheltuielile si veniturile unei asociatii de prorprietari trebuie evidentiate pe fiecare scara in parte. O asociatie poate avea, asa cum este cazul nostru, mai multe scari dintr-un bloc sau din blocuri diferite.
Atunci cand se da in folosinta (chirie, concesiune) unui tert o parte din proprietatea comuna, un uscator, un perete pentru banere, o terasa pentru o antena sau o firma luminoasa trebuie sa se localizeze acest spatiu cu exactitate. Chiar in contractul incheiat cu beneficiarul se stipuleaza clar ca este inchiriata terasa de la bloc zz, scara xx si nu din asociatia "Scala" care poate avea 20 de scari in 7 blocuri. Si-atunci nu e evident ca spatiul inchiriat este al acelei scari !?
Nu este logic sa avem acceptul proprietarilor de la acea scara si nu al proprietarilor din alt bloc (chiar daca sunt in aceeasi asociatie)?
De ce au acceptat acesti proprietari sa inchirieze terasa (ca vor fi afectati, deranjati de interventii pentru service, poate degradarea terasei, etc) ? Pentru a castiga o suma din chirie care va completa fondul lor de reparatii. Al scarii respective si nu al altor scari si alte blocuri care nu sunt afectate cu nimic.

Asa ca e bine sa vedeti si ce scrie in contract. Noi avem mai multe spatii comune inchiriate dar inegal ca sume incasate pe scari. Proprietarii unei scari nu vor sa inchirieze unele spatii, iar scara cealalta a inchiriat tot ce a fost posibil. Banii incasati se repartizeaza pe fiecare scara in functie de valoarea contractelor aferente scarii respective.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari - antene gsm pe bloc mihai iustin mihai iustin Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari lipite intre ele eu locuiesc la scara 1 Pe scara 2 au fost montate 3 antene gsm care sunt asezate mai exact intre ... (vezi toată discuția)
Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Antene gsm marpl2005 marpl2005 Suntem o asociatie de proprietari constituita din doua blocuri(la distanta de 10cm unul de celalalt), pe unul din blocuri este montata o antena GSM pentru care ... (vezi toată discuția)