avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de locatari - antene GSM pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de locatari - antene GSM pe bloc

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari lipite intre ele eu locuiesc la scara 1 Pe scara 2 au fost montate 3 antene gsm care sunt asezate mai exact intre scari adica 1 pe sc 1si 2 si 2 pe sc2 si 3 noi.Noi cei de la sc 1 nu am fost de acord de la inceput cu montarea lor dar totusi au fost montate.S-au luat bani pe chirie numai sc 2 si sc 3 timp de trei ani timp in care au renovat scarile[ izolatie exterioara geamuri termopan etc] iar scara 1 nu beneficiat de nici un leu.Ce putem face cei de la sc1 avand in vedere ca o antena e pusa si pe sc 1 afectand anul trecut izolatia .Putem cere bani pt scara noastra.Va rog cat mai multe sugestii

:help: #-o

Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 06:45, 30 Mai 2013
Banii nu ii puteti cere caci nu aveti baza, adica contract.
In schimb puteti cere daune materiale pentru prejudiciile suferite.
Din expunerea dvs rezulta ca nu ati fost de acord cu instalarea antenelor,pe cale de consecinta nu detineti raport juridic cu proprietarul antenelor,respectiv nu exista clauze reciproc asumate
Precizati ca au fost luati bani pe chirie timp de 3 ani timp in care au renovat scarile...,iar aparitia defectiunilor la hidroizolatie au aparut anul trecut
Legal sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie ,care in interesul general al proprietarilor detine obligatia sa desfasoare demersuri concrete pentru asigurarea bunei functionari a partilor comune constructii/instalatii
Pentru determinarea circumstantelor care au condus la deprecierea hidroizolatiei de pe terasa la un interval apreciabil de la instalarea antenelor se impune executarea de expertiza tehnica-conditionat de care se va individualiza partea responsabila,impotriva careia se poate formula actiune
mihai iustin a scris:
Noi cei de la sc 1 nu am fost de acord

Fiti de acord si beneficiati de o parte din banii incasati de pe urma acestor antene.

Si noi avem pe bloc niste antene GSM, insa vreau sa va spun ca intocmirea contractului de inchiriere s-a facut printr-o firma de avocatura care nu a lasat nici-un element interpretabil (este adevarat ca noi suntem un bloc cu o singura scara, dar m-am referit si la alte si alte elemente ale contractului). Nu mai vorbesc ca orice interventie sau modificare a schitelor de amplasare initiale s-au facut numai prin acte aditionale la contractul de baza.
De aceea ma mir ca la dvs. s-a lasat loc de interpretare - adica cum, antenele sunt instalate si pe scara dvs. si nu ati fost cuprinsi in clauzele contractuale? Ma rog, puteti notifica firma, ii chemati la fata locului, aratati-le prejudiciul facut si remediati terasa. Oricum, vreau sa va spun ca la noi intretinerea instalatiilor se face de catre firme specializate cu care firma de GSM are contracte, sunt tot alte firme care vin si fac modificari ale antenelor si a instalatiilor respective, iar intrarea-iesirea pe terasa se face cu intocmirea de Procese-verbale (IN-OUT) de stabilire a starii terasei. Deci se lucreaza cu f. mare grija, sub contract (firma intretinere-firma GSM), iar valoarea acestora este f. mare si nimeni nu doreste sa piarda un astfel de contract din cauza unui prejudiciu adus terasei inchiriate.
Nu cred ca aveti vreo sansa sa beneficiati de sume din chirie. De asemeni, cred ca aici o parte din vina apartine si conducerii as. prop. care este parte contractuala - dar daca tot ati zis ca nu ati fost de acord, nu trebuia sa le permiteti amplasarea echipamentelor pe scara dvs.
Daca v-ati gandit la efecte nocive ale radiatiilor, ati gresit... Daca sunt efecte nocive, sunt si daca ati fi fost de acord si daca nu ati fost de acord... macar beneficiati de cebva banuti.
Daca nu aveti raporturi juridice cu proprietarul antenei care este montata pa terasa scarii d-voastra si nu va doriti antena, faceti niste poze cat ma detaliate si demontati antena. Daca va ganditi sa luati niste bani in schimbul sanatatii (acum va e afectata gratis ), somati ,,antenistul" sa-si ia jucaria de pe terasa d-voastra intr-un termen rezonabil, sa zicem 30 de zile, altminteri i-o dezasamblati. In urma somatiei eu zic ca vine fuguta la negocieri
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
e4c5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari mihai iustin mihai iustin Asociatia are dreptul sa monteze antene GSM pe bloc neavand acceptul tuturor locatarilor.Blocul nostru este impartit in 3 scari lipite una de alta.Antenele au ... (vezi toată discuția)
Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Pretentii intre asociatiile de proprietari ContSters58959 ContSters58959 in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, ... (vezi toată discuția)