avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de locatari

Asociatia are dreptul sa monteze antene GSM pe bloc neavand acceptul tuturor locatarilor.Blocul nostru este impartit in 3 scari lipite una de alta.Antenele au fost montate pe scara 2.Chiria de pe antene se imparte la scara 2 si scara 3 pe izolatii curatenie etc(asa spune administratorul) scara 1 fiind ''uitata'' pe motiv ca nu am fost de acord cu montarea antenelor.Ce se poate face?Nimeni nu stie unde se duc banii si ce chirie se ia de aproape 2 ani.Ce putem face cei de la scara 1?Si ca un amanunt presedintele de asociatie locuieste la scara 2
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 19:38, 30 Septembrie 2009
Buna ziua, in mod normal antena nu se putea monta fara acordul integral al proprietarilor, apoi daca s-a montat automat chiria obtinuta constituie un fond de reparatii la dispozitia celor 3 scari in mod egal.
Puteti cere sa vedeti documentele pe baza carora s-a montat acea antena, mergeti la Primarie si faceti o sesizare.
Cele bune
Stiu că pentru asociație orice venit material este bun dar acea antenă este
nocivă.
Montarea antenei se face cu acordul majorității.
De acord cu ce a scris @florin.campean.
Cu atat mai mult cu cat antena (problema este inca controversata) poate dauna in aceeasi masura si celor de la sc. 1 ca si celor de la celelalte doua scari.

Administratorul este angajatul Dv. si NU EL face legea in acel bloc, ci proprietarii. Invatati-va sa va stiti drepturile si obligatiile, sa stiti cine va reprezinta si cine va sunt angajati. Inca o data sublieniez: administratorul nu va dicteaza Dv, ci Dv dictati administratorului ca d-aia il platiti!!!
Legal nu este obligat sa imparta la celelalte 2 scari..venitul revenind celor afectati direct.Dar puteti solicita demolarea lor.......


INSTANTA

Deliberand asupra cauzei civile da fata, constata urmatoarele :

Prin actiunea inregistrata pe rolul Judecatoriei Sector 1, la data de 09.10.2008, sub nr.[...], reclamantul [...] a solicitat in contradictoriu cu parata [...] obligarea acesteia sa infatiseze documentele pe baza carora a instalat antenele GSM pe terasa blocului [...], din Bucuresti, [...], sa demonteze si sa ridice antenele GSM instalate pe aceasta terasa, sub sanctiunea unor daune cominatorii de 1500 lei pe zi, precum si autorizarea sa sa procedeze la demontare, pe cheltuiala paratei, in cazul in care nu indeplineste obligatia in teremn de 20 de zile de la emiterea hotararii.

In motivarea actiunii, reclamantul a aratat ca este proprietarul apartamentului nr. [...], situat in Bucuresti, [...], iar pe terasa blocului, deasupra locuintei sale, sunt montate mai multe antene GSM aflate in proprietatea paratei. Se considera ca se impune ridicarea echipamentelor avind in vedere nocivitatea larg recunnoscuta si chiar demonstrata a acestui tip generator de campuri electromagnetice. Chiar si existenta unui risc potential justifica indepartarea antenelor. Se invoca dreptul la viata si sanatate, la proprietate, de acces la ........

.....PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII

HOTARASTE

Admite in parte actiunea privind pe reclamant B.D.F., cu domiciliul ales in [...] si pe parata [...], cu sediul in [...].

Obliga parata sa demonteze si sa ridice antena GSM instalata pe terasa imobilului situat in [...], in termen de 2 luni de la ramanerea irevocabila a prezentei, sub sanctiunea platii unor daune cominatorii de 1000 lei pe fiecare zi de intarziere.

Autorizeaza reclamantul sa procedeze la demontarea si ridicarea antenei, in caz de neindeplinire a obligatiei din partea paratei.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
proprietaru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari - antene gsm pe bloc mihai iustin mihai iustin Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari lipite intre ele eu locuiesc la scara 1 Pe scara 2 au fost montate 3 antene gsm care sunt asezate mai exact intre ... (vezi toată discuția)
Amplasare antena gsm V1978 V1978 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei probleme. Blocul nostru are 2 scari fiecare cu asociatia sa de proprietari. La scara ... (vezi toată discuția)
Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)