Bună ziua,
Sunt membru al asociației de proprietari pentru apartamentul deținut în proprietate la adresa de domiciliu.
Precizez ca la o adunare generală a asociației de proprietari ținută în urmă cu mai mult de 3 ani, pe legea veche 230/2007, la care nu am fost prezenta, a fost ales în funcția de președinte al asociației de PROPRIETARI, "reprezentantul apartamentului x", care nu deține calitatea de membru al AP (neavând în proprietate acest apartament, dar care... locuiește cu chirie de mulți ani la adresă).
Acest "președinte" face ziua ce vizează noaptea și orice i se năzare, fără a-și face vreodată publice intențiile, în AGAP sau de a transmite măcar un tabel din care să adune semnături ale membrilor AP.
Pentru fondul de reparații, încasează totuși lunar 60 lei/apartament.
Mai nou, a construit si o rampă de acces de ~5m pentru accesul în scara blocului și un spațiu comun pe unul din etajele de pe palier. (Ultimul spațiu care nu mai era modificat față de construcția inițială a blocului, deoarece proprietarul care improvizase cu ușă acest spațiu, când a fost întrebat in ce bază legală colectează chirie s-a speriat și a demontat ușa).
Fiind în suprafața deschisă, au venit ulterior de la firma unde "dl.presedinte" muncește, și au zidit ușă, "cerînd" (falsă) chirie lunară 5,3€ printr-un "contract comercial din luna august a.c.,
Oare în calitate "el" de PROPRIETAR AL "?"
Specifică, "în NUMELE asociației de proprietari prin "REPREZENTANTUL SĂU LEGAL DOMNUL x" (și) pentru SPAȚIUL COMUN, pe care, mai nou, il intitulează "debara".
Acești bani obținuți din "chirii" (cu sume diferite aferente celorlalte spații comune (pe care toți ceilalți proprietari de pe palierele respective le-ar fi modificat cu ușă și cheie), nu sunt justificati trimestrial prin informare la avizier.
Deasemenea, nici până acum nu a fost convocată AGAP, iar acest "domn președinte" care se consideră stăpânul condominiului, contestă legea nouă (nu știe nici ce număr are aceasta), având ca justificare că "nimeni nu a vrut să preia AP" și că "oamenii l-au votat", dar el nu ar fi vrut,.. (totuși este "stimulat" cu un salariu lunar de 856,08 lei).
Circulă in bloc de vreo 2 luni și o listă cu semnături prin care proprietarii vor ținerea unei AG,
Spunea că ar fi de acord cu AGA domnul "președinte votat" doar prin luna septembrie a.c. "să vină lumea fin concediu"...
Ce se poate face totuși ?
Puteți să mă îndrumați, vă rog?
Dacă nu vreau să plătesc chirie (să presupunem) pentru motivele reiterate mai sus, dar și pentru faptul că aceste sume nu sunt identice pe fiecare etaj in parte (care se prezintă pe aceeași poziție și suprafață), există totuși, posibilitatea de a avea posesie legală împreună si cu ceilalti proprietari de pe palier, dacă vor, și/sau dreptul la acest spațiu comun?
Avea "voie" să imi scoată o geanta de cumpărături cu roti din acel spațiu comun și să zidească peretele (fără AC) cu ușă prevăzută cu butuc, să aibă numai el cheia și să oblige printr-un "contract de închiriere comercială nr.1/septembrie" doar chirie pe acest spațiu comun cu mențiunea că trebuie doar acceptul celorlalți 2 proprietari de pe palier, apoi se împarte la 3 proprietari suma cerută pentru "chirie"? Dar pentru construirea rampei de acces? Este domnul x președinte al asociației de proprietari dacă nu este proprietar și automat, membru al AP? Ce valoare legală au actele semnate până acum de președinte și dacă poate să fie tras la răspundere? Ce sancțiuni contravenționale se aplică?
Vă rog mult să mă îndrumați asupra celor reiterate mai sus.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns:
ynocentta , utilizator
21:11, 20 August 2019